Село Владая се разбунтува срещу стар автобус (снимки)

  • 10 август 2016 14:24

  • 3070
  • 1
Село Владая се разбунтува срещу стар автобус (снимки)
© Инициативен комитет - Владая

Стар автобус, който е на път да се развали във всеки един момент, тормози жителите на село Владая. Те въстанаха срещу безхаберието на Столичната община и настояват за ново превозно село. Това стана ясно от съобщение на Инициативен комитет, разпространено до медиите.

За пътуващите по направлението София - Кулата през Владайското дефиле е все по-тягосно да се качат в автобуса, който е „част от една друга епоха“.
„Изгорелите газове и неугледният му външен вид го характеризират като нещо гордо носещо псевдонима си „барутник“. Такива автомобили, изключително упорити в опита ни да ги пенсионирамеч'', се посочва в жалбата на гражданите.

Под внимание се взема и това, че хората са принудени да пътуват в автобус без климатизация дори и в 45-градусовите жеги. Хората  недоволстват, че проблемът с транспорта им се задълбочава. Припомня се, че първо е бил спрян автобус 58, който осигурявал връзка с гара Владая. След това са спрени и последните курсове по линия 59. Накрая дойде моментът, в който фирмата, стопанисваща маршрутна линия 22, реши, че линията не е рентабилна.
„Дали заради сумата, която общината изисква от транспортните фирми, желаещи да обслужват тази линия или по друга причина не знаем, но голяма част от хората, живеещи в с. Владая, бяха лишени от последната си алтернатива на обществен транспорт“, алармират гражданите.

Пътуващите от София до Кулата вече са изпратили отворено писмо до Столичната община и настояват оттам да им бъде обърнато внимание.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3070 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.11 | 05:32

1
"ново превозно село" най - вероятно няма да им осигурят, но поне един нов автобус биха могли. Как ми се работи и на мен в този сайт! Дали ма свободни работни места - ще си правя всякакви правописни, граматически, технически грешки, пък те да си ми плащат заплатката.

Добави коментар

Водещи новини