Все още е в сила забраната за къпане в зоната на Офицерски плаж във Варна

  • 08 август 2016 11:23

  • 1700
  • 1
Все още е в сила забраната за къпане в зоната на Офицерски плаж във Варна
©

Все още е в сила забраната за къпане в зоната на Офицерски плаж във Варна. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Варна. Мониторинг на морската вода се извършва в общо 23 зони за къпане, предаде "Фокус".

В 22 зони за къпане морските води отговарят на изискванията на Наредба № 5 от 2008 г. на Министерство на здравеопазването и Министерство на околната среда и водите за управление качеството на водите за къпане, допълниха от инспекцията. Колебливи резултати се получават единствено за зоната на Офицерски плаж.

От здравната инспекция отбелязаха, че има седмици, в които водите в района отговарят на стандартите, но след това отново се отчита замърсяване, което води до влошаване качеството на морската вода. Затова от здравната инспекция препоръчват зоната да не се ползва за къпане.

Според седмичната информационна справка на Регионалната здравна инспекция за периода 29 юли – 4 август, има издадени предписание и заповед за временно спиране на открит плувен басейн към хотел в к.к. „Чайка” за нестандартни проби по съкратен физикохимичен и микробиологичен анализ, взети по текущия здравен контрол.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1700 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
beIN SPORTS

2016.08.08 | 11:57

1
Oops

Добави коментар

Водещи новини