Шефът на НКЖИ отрече компанията да е източвана

  • 05 декември 2011 10:52

  • 2031
  • 0
Шефът на НКЖИ отрече компанията да е източвана
©

Синдикатите КНСБ и "Подкрепа" не са се отказали от преговорите за подписване на колективен трудов договор в БДЖ, но настояват договарянето вече да е с министъра на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, защото нямат доверие в ръководството на БДЖ.

Днес ще продължат преговорите между синдикатите и ръководството на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), заяви пред БНР генералният директор на компанията Милчо Ламбрев.

"Постигнахме разбирателство, че в новото стачно споразумение, за което им предложихме проект, да няма такова искане, т.е. имаме сближаване на вижданията на двете страни. Ние и преди това водихме преговори за колективния трудов договор, но наистина проблемите са най-вече във финансовия аспект и в сигурността, която искат синдикатите за членовете им. Ние по отношение на финансите няма как да направим отстъпки, тъй като няма от къде да намерим допълнителни средства, но за сметка на това категорично гарантираме заплатите, които в момента получават да ги получават навреме и в пълния обем, който им се полага", каза той.

Шефът на Национална компания "Железопътна инфраструктура" няма "никакви притеснения" от твърденията на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че длъжностни лица на много високо ниво са замесени в източване на компанията през последните години. Уличената в източване фирма, оглавявана от брата на бившия общински съветник от ГЕРБ Илия Илиев, е работила "съвсем редовно", а визираната сума е "невъзможна", каза Милчо Ламбрев.

"Сами разбирате, че тази сума от 50 млн. лева, при 90 милиона капиталов трансфер годишно, е просто невъзможно да се случи. Няма неправомерни обществен и поръчки. Всичките са съгласно изискванията на Закона, със съответните разрешения и съгласувания с транспортното министерство, със съгласувания на Агенцията за обществени поръчки, с изпращане на доклади до всички ведомства по веригата. Абсолютно всичко е прозрачно и затова нямам никакви притеснения", категоричен бе Ламбрев..

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2031 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини