Тракторите щурмуват София в 22.00 ч.

  • 05 декември 2011 06:43

  • 1450
  • 0
Тракторите щурмуват София в 22.00 ч.
©

170 земеделски машини ще влязат в София около 22.00 ч.  Зърнопроизводителите са получили разрешение за протеста и имат готовност да останат с тракторите си в столицата до четвъртък.

Маршрутът на земеделците вече е известен: тракторите ще преминат по Ботевградско шосе, след това през моста „Чавдар", „Дондуков" и ще стигнат до площад „Св. Александър Невски". За да не затрудняват движението в столицата, тракторите ще влязат в София след 22 часа в понеделник, гласи разпоредба на Столична община.

Във вторник ще има протестно шествие. Земеделската стачка ще продължи и на граничните пунктове Дунав мост, Лесово и Капитан Андреево. На заседание на Инициативния комитет от днес се решава как да протекат протестните действия идната седмица. От понеделник е направена организацията със Столична община. Ще комуникираме със столичните власти, за да се уточни маршрута, който са дали, обясниха от Националната асоциация на зърнопроизводителите .

Протестното шествие ще премине във вторник по маршрут, започващ от храм-паметника „Св. Александър Невски“ до Министерския съвет. Очакванията на фермерските лидери са в митинга да вземат участие над 1000 души. Те обаче са категорични, че няма да надвишат позволената бройка от 170 тежки машини. Тракторите не трябва да надвишават 4 тона и имат разрешение да се движат, когато няма интензивно движение, както и да се разположат на местата на синята зона , без бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков”, които не бива да бъдат затворени.

“Трябва да уважаваме гражданските права на протестиращите, но нека не забравяме, че софиянци също имат граждански права и трябва да могат да отидат на работа”, заяви столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Земеделците носят отговорност за всички евентуални щети и за чистотата на столицата и вече са внесли предварителна гаранция от 10 000 лв. за опазването на столичните улици.

Последвайте канала на

Novini.bg
1450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини