Българин, бил в Истанбул в размирната нощ: Докато се усетим, джамиите вече виеха

  • 17 юли 2016 17:00

  • 5704
  • 4
Българин, бил в Истанбул в размирната нощ: Докато се усетим, джамиите вече виеха
©

Вечерта не се усещаше нищо странно. Това каза в предаването "Комбина" по Нова телевизия Александър Вълков, който е бил в Истанбул в нощта на опита за преврат. Мъжът и негови приятели са обикаляли цяла Турция с мотори.

В 2 часа се събудих от брутално разтърсване от мой приятел, който беше разбрал за случващото се. Докато се осъзнаем, от джамиите вече се виеше по мегафоните. Отидохме до рецепцията, за да си вземем паспортите. Измъквахме се в покрайнините на Истанбул по заобиколни пътища, но откъдето и да минеш в града, все пак стигаш до главен път, където имаше огромни задръствания. В небето имаше изтребители, но изстрели не се чуваха. Настроението на хората в града беше приповдигнато, хората се радваха. Не видяхме никакви безредици, заяви Вълков.

На границата турците пускаха единствено гастарбайтърите да влизат в страната, но се измъкнахме на българска територия се с късмет, заедно с още 5-6 коли, разказа мъжът. Беше доста напрегнато, най-много се притеснявахме, че ако се срине телефонната мрежа, няма как да се върнем, добави той.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5704 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.07.18 | 20:36

4
Разказаното само потвърждава, че "преврата" е дело на ердоган, и цели да избие, вкара в затвора или смени неудобни за него висши офицери, съдии, депутати и др., които не желаят Турция да стане шериатски халифат, със халиф ердоган......а, също така е зрелище и забавление за неговите привърженици.

2016.07.18 | 20:35

3
Гледах тоя по една скапана телевизия какво уредена държава била Турция и колко добре живеели там !! Смях в залата!!!

2016.07.18 | 20:35

2
I prevrata i vsicko e delo na samiq Erdogan,sam si pise stsenariq i sam si igrae,a i hic nego boli huq za umrelite .
кой??

2016.07.18 | 10:44

1
кой луд ходи до Турция??? българите за едната почивка жертват деца, гъз, кръст всичко! било без пари и юруш на кУршумите!

Добави коментар

Водещи новини