Плевнелиев : Няма алтернатива за пенсионната реформа

  • 02 декември 2011 13:13

  • 810
  • 0
Плевнелиев : Няма алтернатива за пенсионната реформа
©

България няма алтернатива по отношение на пенсионната реформа. Това заяви избраният за президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на днешното си посещение в Пловдив.

Заради демографските проблеми и дълговата криза се наложи всички европейски държави да извършат тази реформа, каза още бъдещият държавен глава. В момента над 60% от парите за пенсии идват от други пера и ако това продължи още няколко години ще се стигне до момент, в който държавата ще трябва да взима кредити, за да ги изплаща. Това неминуемо би довело до фалит, категоричен бе той.

По отношение на вълната от протести, Плевнелиев обясни, че президентската институция няма лостове, с които да влияе пряко, но може и ще дава тон за дебати, които да помогнат за решаване на проблемите.

Бъдещият президент коментира и доклада на асоциация „Прозрачност без граници", според който България е най-корумпираната държава в Европейския съюз. Това, което мога да гарантирам е, че президентската институция ще бъде много активна по отношение на реформите в правораздаването, каза Плевнелиев. Ще работя много за изграждането на система за електронно правителство, което според мен ще изстреля България много напред. Въвеждането на една такава система драстично ще намали корупцията на ниско и средно ниво, категоричен бе Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

810 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини