Плевнелиев: Президентството ще бъде отворено за национален дебат

  • 01 декември 2011 15:49

  • 633
  • 2
Плевнелиев: Президентството ще бъде отворено за национален дебат
© Булфото

Основният ми приоритет е България да има дългосрочен план за действие – национална програма с ясни приоритети, около които всички да се обединим.

Това заяви новоизбраният президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в лекцията си пред новия випуск на Българското училище за политика „Димитър Паница” в Правец, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Плевнелиев многократно подчерта, че в условията на световна криза от особено значение е националното съгласие по основни държавни приоритети, които да бъдат подкрепени от всички участници от политическия спектър, независимо дали са в ляво, център или дясно. Той каза още, че планирането до 2020 за някои страни вече не е дългосрочно, Европа говори вече за 2030 и България също трябва да помисли в тази посока.

„Моят голям шлем е енергийна ефективност, енергийна независимост и енергийна либерализация”, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Той наблегна колко е важно газовите връзки на страната с Гърция и Турция да бъдат изградени максимално бързо, защото през 2012 г. изтича дългосрочният договор с Газпром.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заяви, че когато встъпи в длъжност, ще заложи и обяви публично 10 основни приоритета, на чието изпълнение президентската институция особено ще държи и ще наблюдава в детайли.

Плевнелиев сподели, че по време на кампанията си се е срещнал с хиляди хора и всички те са искали две неща – резултати и справедливост. „Тези две думи ще ме водят – резултати и справедливост”, обеща новоизбраният президент. Неговата цел е да отвори институцията за национален дебат, да я направи стратегически център за националните приоритети.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното изнесе лекция пред 40 депутати, политици, представители на бизнеса и неправителствения сектор, които участват в десетата Националната програма „Управленски умения” на Българското училище за политика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
633 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.12.01 | 17:10

2
Ако президенствтото е поне наполовина отворено към дебати, колкото е отворен задника на Росенчо, добре ще сме. Ама се съмнявам.

2011.12.01 | 16:41

1
Google translator комунистически-български: Всичко, което е в "наша" полза, ще намери публичност!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини