КАТ започва хайки около празниците

  • 01 декември 2011 14:31

  • 1461
  • 0
КАТ започва хайки около празниците
© Булфото

„Пътна полиция” ще осъществи специализирани полицейски операции във връзка с предстоящия студентски празник, коледните и новогодишните празници.

Това съобщи пред „Фокус” главен инспектор Антон Антонов, началник на отдел „Пътна полиция" при ГД „Охранителна полиция".
"Около 8 декември, Коледни, Новогодишни празници да не си позволяват гражданите да се черпят и да се качват на автомобилите, тъй като ще има специализирани полицейски операции. Очакваме доставка на консумативи за уредите за наркотици, така че и тези, които си позволяват други незаконни действия, също няма да им се размине. Всичко е и в ръцете на хората, които се намират близо до тези, които си позволяват да карат автомобил под въздействие на наркотици или на алкохол. При голяма част от случаите на тежко пътнотранспортно произшествие в автомобила пътуват и други близки приятели, които позволяват този водач да се качи, поверяват му живота си, а той е е употребил алкохол или наркотици. Това не трябва да се допуска", каза главен инспектор Антон Антонов.

"Събираемостта на глобите при наказателните постановления варира от 60% до 70%, горе-долу на същото ниво от миналата година.
По принцип се плаща, тъй като имаме много добро взаимодействие с Националната агенция за приходите. Всяка глоба, неплатена в срок, се праща при тях, те са много активни в това да търсят гражданите. За електронния фиш може да се види в реално време на страницата на министерството, кое е платено или не, каза той. Гражданите, отивайки да плащат в търговските банки, понякога не попълват нужните атрибути за отразяване на глобата. Има наредба на БНБ, която много точно е регламентирала образец на бюджетните плащания, със съответните атрибути, иначе няма как това плащане да се отрази при нас. С едно платежно нареждане може да се плати една глоба, а не няколко. На страницата на МВР и на „Охранителна полиция” има много точно разписани банковите сметки, вида на платежното нареждане", обясни главен инспектор Антонов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1461 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини