Не можело юрист да получава по-ниска заплата от медицинска сестра

  • 23 юни 2016 10:22

  • 3429
  • 1
Не можело юрист да получава по-ниска заплата от медицинска сестра
©

Не може юрист да получава по-ниска заплата от медицинска сестра. Това каза директорът на Център за спешна медицинска помощ София д-р Георги Гелев. Той беше потърсен за коментар по повод твърдения за несправедливо увеличение на месечните възнаграждения на работещи в администрацията в центъра, предаде БТА.

Д-р Гелев посочи, че са увеличени заплатите на 2-3 човека, работещи в администрацията, сред които е и юристът на центъра, на които заплатите не са били увеличавани от времето, когато министър на здравеопазването е била Таня Андреева. Тогава имаше изрична забрана да се увеличи заплатата на администрацията, каза за БТА заместник-директорът на центъра д-р Светла Богданова. Тя посочи, че след увеличението заплатата на юриста е 1300 лв.

Недоволни от възнаграждението си са протестирали пред сградата на центъра. Д-р Гелев посочи, че стартовата заплата на начинаещ лекар е 1260 лв., а след 1 година трудов стаж заплатата става 1370 лв. Лекар със специалност получава основна заплата 1480 лв., а завеждащ работната смяна - 1680 лв., посочи още д-р Гелев. По думите му основната заплата на медицинска сестра е 760 лв., като към нея, както и към останалите възнаграждения се добавят пари за прослужено време и др.

Наказания има, ако има провинение и основание за това, допълни д-р Богданова по отношение на твърдения, че работещите са наказвани неоснователно. Директорът иска писмени обяснения от работещия, мнението на прекия му ръководител, прослушани разговори и сигнали на близки. Тогава се преценява дали има нарушение на трудовата дисциплина или Кодекса на труда, каза още тя.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тиквата

2016.06.23 | 17:25

1
ЗАВИСИ НА КОЯ ТИКВА Е СЕСТРАТА

Добави коментар

Водещи новини