-
30 май 2011 08:55
- 4250
- 0
Производители масово киснат месото в разтвор от нитритна сол, за да поеме вода като гъба.
Така увеличават теглото с 50 процента и от кило мръвка правят кило и половина колбаси, пише в броя си от понеделник вестник "Телеграф".
Освен че ни мамят с теглото, проблемът е, че нитритната сол е канцерогенна. Различни фирми продават вредните добавки дори в интернет, рекламирайки, че дават рандеман 150 %.
Нитритната сол е смес между натриев нитрит, хранително качество, и трапезна йодирана сол. Тя се използва главно за обработка на месо и месни продукти. Нитритната сол фиксира цвета, вкуса и аромата на продукта.
Тази добавка се намира в почти във всеки пакетиран продукт от месо, независимо дали е салам, наденица, кренвирш или бекон.
Последвайте канала на
Свързани новини
Битката на върха в Ла Лига
Какво ще е различното в новозапалената вражда на Усик и Фюри
Левски избира между трима чужденци за нов треньор
ЦСКА - София опитва да привлече Доминик Янков
Фурние и Везенков измъкнаха Олимпиакос срещу последния в Евролигата
Байерн изнесе футболна лекция на РБ Лайпциг и се откъсна на върха
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Борисов и Орбан разговаряха в Народното събрание
21 декември 202407:13
Рюте, Фон дер Лайен и Стармър изразиха съболезнования по повод кървавата атака срещу коледен базар в Магдебург
21 декември 202406:18
Франция споделя болката на германския народ, каза Макрон по повод атаката в Магдебург
21 декември 202406:08
САЩ са шокирани и натъжени от смъртоносната атака с кола в Германия, заяви Държавният департамент
21 декември 202406:39
Киев и Москва си разменят коледни пратки за военнопленници
21 декември 202406:56
Байдън одобри пакет военна помощ за Тайван на стойност 571 милиона долара
21 декември 202406:59
Поредна трагедия с мигранти до остров Родос с осем жертви
21 декември 202406:48
Боровец открива зимния сезон със светлинно шоу и томбола с награди
21 декември 202406:35
Честваме паметта на света мъченица Юлиания и на пострадалите с нея
21 декември 202407:05