Виктор Лилов: Хомосексуализмът е културен модел

  • 15 юни 2016 17:27

  • 6609
  • 10
Виктор Лилов: Хомосексуализмът е културен модел
©

Отхвърлянето на различния индивид много често е повод той да бъдат дехуманизиран. Хомосексуалистите се приемат като допустими жертви, затова съчувствието в обществото след трагедията в Орландо не е толкова голямо. Това каза първият български политик, който обяви, че е хомосексуален, Виктор Лилов в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Това са драматични човешки съдби. Гледайки репортажите стана ясно, че двама от загиналите са смятали да се женят и да създадат семейство, отбеляза Лилов.

По думите му нападателят от Орландо не е бил на себе си. Според него същото се случва и с бежанците, защото са различни от нас.

„Обществото ни приема, че има страшно много хетеросексуални, но в същото време не им дава равни права. Имам много познати, които приемат различията ми и за тях това не е повод да имат различно мнение за мен. В България няма нито една политическа сила, която да подкрепи каузата на различните хора. Не разбирам липсата на съчувствие в такива моменти. За мен това, което се случи в Орландо беше близко до мен, защото самият аз съм такъв. Хората се превръщат в жертви, заради някакъв признак. Съчувствието щеше да е по-голямо, ако ние като общество имахме възможност да се срещаме с хомосексуални и с трудностите, които имат“, убеден в Лалов.

„Това е културен модел. Той съществува дотогава докато обществото не го отхвърля. Заради своята сексуална идентичност тези хора са лишени от редица права. Когато човек израства в нетолерантна среда, в която разбира, че няма смисъл от неговия живот, често свършва със самоубийство или с масово убийство“, убеден е политикът с различна сексуалност.

Лалов допусна възможността ИД да си е приписала заслугите за нападението в Орландо, макар че нападателят не им е симпатизирал. „По-скоро става дума за човек, който е имал хомосексуални наклонности. Това е истинската мотивация, а не споделяне на идеите на ИД“.

Виктор Лалов бе категоричен, че прайдът в София не е демонстрация, а искане за равни права. Той изрази опасенията си, че има потенциал да се случи насилие, тъй като маршрутите на двете шествия съвпадат. „В демократична държава не е редно да има хора с по-малко права. Всички сме равни“, завърши той.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6609 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Каро

2017.06.04 | 21:39

10
Претендират да са обикновенни нормални хора граждани които не трябва да се дискриминират а във следващия момент никоя партия не заставала на тяхна страна, нямали представителство. Политиците представляват граждани а не специално хетеро сексуалните граждани. Затваряйте си плювалниците и не ми натрапвайте сексуалността си все ено е някое супер специално качетво.
Гей

2016.12.06 | 00:20

9
Стига с тази омраза! Аз също съм гей и моля ви разберете, не искам да бъда такъв! Това не е мой избор, човек просто има своята сексуалност, както вие не сте избирали да бъдете хетеросексуални, а се е случило по естествен път, така се случва и с нас! Грешно разбирате прайдът(не парад) и искат да го разбирате грешно! Аз никога не съм ходил и няма и да ида, защото този маскарад е изключително побългараен, за жалост!

2016.06.20 | 13:16

8
Ако това е културния ни модел...жална ни майка!
марги

2016.06.20 | 13:15

7
Омразата против "различните"(отвратителна формулка, измислена от гейският свят) е омраза срещу ГРЕХА, а не срещу хората! А омразата срещу Православието е оправдана!? Какво имате срещу посланието на НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО НЕОФИТ - ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ И МИТРОПОЛИТ СОФИЙСКИ? Кои негови думи така силно ви засягат!Кои лъжи изрича той! Опровергайте го!

2016.06.19 | 16:37

6
най-меката диагноза е БОЛЕСТ !!!!!

2016.06.19 | 16:37

5
Да ви иба майката педалска !!!!
777

2016.06.19 | 16:37

4
NIKOI NE VI MRAZI,NO MOLIA VI NE PARADIRAITE.ZASHTO NIAMAME PARAD NA HETEROSEKSUALNITE?NE E NEOBHODIMO,NE E VAZPITANO DA SE DEMONSTRIRA KAKVATO I DA E SEKSOALNOST.
Бакъря

2016.06.18 | 21:40

3
И аз смятам,че "хомосексуализмът е културен модел"на изключително голям брой български политици.То и за това, и политиката ни през последните 25г. е такава -"обратна"-на всичко естествено и логично.Но не съм съгласен с твърдението на Лилов,че "в България няма нито една политическа сила, която да подкрепи каузата на различните хора."Напротив,СДС каква беше? Посочете ми един известен политик от близкото минало от тази политическа сила който да не е обратен."Партията на лакираните нокти" - така неофициално наричахме СДС някога.Обратните "колеха" и "бесеха",създаваха "ред"и "закони".99% от тях бяха номенклатурчици,комунисти и в червата, и сатрапи на комунистическата върхушка.Сега сърбаме резултатите им.После се омешаха,но и сега се знае кой какъв е.

2016.06.18 | 19:06

2
Педал.
Aleks

2016.06.18 | 18:29

1
Pederaska istoriya

Добави коментар

Водещи новини