100 хиляди души работят като частни охранители в България

  • 10 юни 2016 19:34

  • 1465
  • 0
100 хиляди души работят като частни охранители в България
©

Да се забрани наемането на лична охрана извън лицензираните фирми. Такъв текст ще предложи ГЕРБ при обсъждането на промените в Закона за частната охранителна дейност, съобщи депутатът Маноил Манев.

Необходимостта от затягане на контрола се доказвала от инциденти като този на софийското околовръстно, на столичния бул. “Черни връх” и пресния от Слънчев бряг, при който бе убит охранител на Митьо Очите, а самият той - критично ранен. “Всичко това доказа, че времето на звената за самоохрана изтече”, категоричен е Манев. Освен проблема саморегулация на сигурността този феномен генерира и данъчни нарушения, отсече депутатът. Само лицензирана фирма с ясен договор, представен в МВР - такъв запис ще искат от ГЕРБ, пише "24 часа".

Психотест за охранителите предлага още Манев - както при постъпването, така и периодичен. Сега се иска само удостоверение от психодиспансера, че не си на регистрация. “Защо не да има и тестове за физическа пригодност като в МВР”, предлага още депутатът от ГЕРБ. Иначе определи закона, внесен от министър Румяна Бъчварова, като “нещо много хубаво, което направи министерството”.

Росица Валентинова
1465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини