Тотю Младенов: Реформите трябва да продължат

  • 29 ноември 2011 09:37

  • 697
  • 0
Тотю Младенов: Реформите трябва да продължат
©

Трябва да продължим да правим реформите, което е много важно в сегашната ситуация в рамките на социалния диалог. Разумът трябва да надделее над емоциите.

Това важи за всички, и за синдикатите. Уведомихме ги, че няма друг изход, освен да изтеглим по-напред реформите, защото ситуацията, която се задава ще бъде изключително тежка. Това заяви в ефира на Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Аз съм част от този екип и социалният диалог винаги е стоял на първо място, но той се прави, когато и в трите страни има разум. Когато една от страните извива ръцете, това не е диалог. Уважавам синдикатите, имам много приятели там, но те трябва да разберат. Нека в петък да седнем на масата, вече има събрани предложения, има и правителствено решение за пенсионната реформа, призова министърът.

По думите му допълнителните предложения на синдикатите и работодателите дават възможност за повече приходи в системата. Колкото повече приходи има в системата, толкова повече ще има увеличение на пенсиите. Когато започна да се прави бюджета на ДОО от началото на този месец, отидохме със сметките, които бяха направени от НОИ при премиера, при финансовия министър, при парламентарната група, поясни социалният министър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
697 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини