Синдикатите "за" разширяване на стачката в БДЖ

  • 28 ноември 2011 10:42

  • 881
  • 3
Синдикатите "за" разширяване на стачката в БДЖ
© Булфото

КТ "Подкрепа" се обяви за разширяване на стачката в БДЖ. "Водени от своите разбирания и намерения за развитието на конфликта в посока на бърза и приемлива развръзка, ние ще предложим на колегите и партньорите ни от КНСБ да преосмислим поведението си, с цел откриване на възможности за разширяване обхвата и обема на стачните действия в железницата", посочват от КТ "Подкрепа" в позиция, изпратена до медиите.

Според синдиката причините за съществуващото социално напрежение в обществото като цяло и в системата на БДЖ се коренят в едностранното потъпкване на договореностите от вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и от управата на държавните БДЖ в споразуменията за развитието на пенсионната система и за структурните промени в железниците.

"Паралелно с това управата на БДЖ залива обществото с манипулации за мащабите на стачката в дружеството. Не спират и незаконните и безнравствените й действия по време на стачката, които са в разрез с духа на закона и подписаните стачни споразумения, посочват от КТ "Подкрепа".

Според синдиката "единствената изправна страна по тези споразумения са стачкуващите работници и служители". Този дисбаланс в отношенията определено е неприемлив за Конфедерацията на труда "Подкрепа", се казва в позицията.

Последвайте канала на

881 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2011.11.28 | 14:09

3
Каква Подкрепа.. пълни палячовци - да си ходят в цирка, не да се опитват да фалират големите държавни компании..
владо

2011.11.28 | 14:09

2
С тая абсурдна стачка освен всички да се самоуволнят преждевременно друго няма да направят!Отдааааааааавна БДЖ е във фалит и стачката само го приближава до явния такъв, тия синдикалисти отдавна са полупартийни структури и въобще не ги е еня къде кво се случва! Пък и това остаряло БДЖ - никакъв комфорт и сигурност, хората вече имат поне по 1 кола в семейство, автобусни линии докъдето щеш - какъв ти влак ще гонят? Навсякъде при пазарна икономика неефективните и нерентабилни неща се закриват / където и да беше в западна Европа досега десетина пъти щеше да фалира, тук десет години поне я влачат с огромни дългове и никаква переспектива???/- БДЖ има сума ти губещи линии и огромен персонал - естествено ,че трябват съкращения! Нннннннннно сега заради синдикатите / гей Сергей призовавал и комунистите да ги подкрепят??????????/наистина ще фалира и безработните от БДЖ ще са много повече?Вместо преговори и закриване на губещи линии и съкращения на ненужен персонал, помпане на мускули и безсмислени стачки???????
ace

2011.11.28 | 12:34

1
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - - ЗАКУПИ ЛЮБИМАТА ФУТБОЛНА ФЛАНЕЛКА СЕЗОН 11/12- 59.99лв !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини