Антоний Гълъбов: Няма да има нови лица в президентската надпревара

  • 13 май 2016 21:46

  • 4041
  • 1
Антоний Гълъбов: Няма да има нови лица в президентската надпревара
©

Няма една и съща врата между управлението и президентската институция. Вижда се, че опозиционните партии не номинират кандидати. Логиката е кандидатите да се подготвят. Това навежда на мисълта, че няма да има нови лица. Това каза политологът доц. Антоний Гълъбов в предаването "Панорама" по БНТ.

АБВ излиза от правителството, за да промени политическата ситуация в страната. Ще създаде алтернатива на ГЕРБ, подавайки ръка на ляво. Ние смятаме, че моделът на президентската институция е функция на модела „ГЕРБ“. Това каза Андрей Бунджулов, социолог, който е определян като архитектът на АБВ.

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска и Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в са много силни кандидати за президент". Той прогнозира, че ще има предсрочни парламентарни избори. Това ще се случи заради политиката на ГЕРБ. Самият Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г създава хаос, смята Бунджулов.

 

Социологът беше категоричен, че изборите не са с предизвестен край.

Според Гълъбов има много дълбока фрагмантация между политическите партии. Според него няма да се стигне до предсрочни избори. Изчакването на опозиционните партии да номинират кандидатите си издига национал-популизма, а това е опасно. 

Смяната на ръководството на БСП дава шанс и ние искаме в близките месеци да развием този шанс. Големият проблем е монополът в политическия живот. Това не ти дава правото да диктуваш на своите партньори, а да създадеш диалог, който да става пред очите на избирателите, заяви Бунджулов.

„В БСП няма никаква промяна“, заяви Гълъбов. „Смяната на лицето не е промяна на политика“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4041 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГОЦЕ И МИЛИОНЕРИТЕ В БСП

2016.05.16 | 09:36

1
ПЪРВАНОВ И МИЛИОНЕРИТЕ В СТОЛЕТНИЦАТА ОТНОВО ИСКАТ ВЛАСТТА. И ЗА КАВО ЛИ ? АМИ ДА ТРУПАТ НОВИ МИЛИОНИ И НОВИ КАПИТАЛИ. ДРУГАРИТЕ ОТ БСП ДА НИ ОБЯСНЯТ КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР СОЦИАЛИСТ ? КАК ДРУГАРИТЕ ГЕРГОВ, ДОБРЕВ , ОВЧАРОВ, ЯНКОВ ... И ЦЕЛИЯ АКТИВ НА СТОЛЕТНИЦАТА СТАНАХА МИЛИОНЕРИ НА МЛАДИ ГОДИНИ ? КАК ДРУГАРИ ? С ЧЕСТЕН ТРУД ЛИ ? ИЛИ С КРУПНИ ИЗМАМИ ? БЕЗСРАМНИЦИ НАГЛИ ? ТА НАЛИ ТЕЗИ СЪЩИТЕ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ ИЗБРАХА НИНОВА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП И ТЕ ЩЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ СТЕ ВИЕ ? КАПИТАЛИСТИ ОЛИГАРСИ ОКРАЛИ РОДИНАТА НИ. ЖАЛКО ЗА ИСТИНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ОСТАНАЛИ НАЙ-БЕДНАТА ПРОСЛОЙКА НА ОБЩЕСТВОТО. СРАМ МЕ Е ,ЧЕ СЪМ ЧЛЕНУВАЛА В ТАЗИ ПАРТИЯ. ВИЕ ДРУГАРИ КАПИТАЛИСТИ СТЕ ПОЗОР ЗА БСП.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини