Василева: Състоянието на водоемите в страната е под постоянно наблюдение

  • 11 май 2016 19:40

  • 1443
  • 2
Василева: Състоянието на водоемите в страната е под постоянно наблюдение
© Булфото (архив)

Състоянието на водоемите в страната е под постоянно наблюдение заради валежите. Днес е активирано оперативното бюро към Министерството на околната среда и водите, с което в 24-часов режим се осъществява комуникация и координация между Националния институт по метеорология и хидрология, Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Министерството, басейновите дирекции, областните управители и кметовете на общините.

Това заяви пред журналисти в Ловеч министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, цитирана от БТА. По думите й според данните в момента в по-голяма част от територията на страната реките са в границата около високите нива, но са под критичните прагове. В Северозападна България е обявен жълт код, но не се очакват много интензивни и обилни валежи. Взети са мерки. "Това, което беше направено и с промяната на законодателството, и с определянето на орган, който да следи какво е състоянието на хидротехническите съоръжения, язовири, диги, отводнителни съоръжения, и с този режим на координация, който изградихме между ведомствата и институциите, успяваме да мобилизираме усилията и заедно да се справяме с предизвикателствата", добави министърът.

Тя каза още, че за рекултивацията на старото сметище в Ловеч с решение на Управителния съвет на ПУДООС са отпуснати над 2 милиона лева от републиканския бюджет.

На празника на Ловеч Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва се включи в награждаването на победителите в традиционните лекоатлетически щафети. Ще присъства и на финалната част от Люляковите музикални вечери. След това е лазерният спектакъл "Искри", с участието на Националната гвардейска част.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1443 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.11 | 23:44

2
постоянно наблюдение от рибарите
коко

2016.05.11 | 20:49

1
КАК ЗНАЕШ КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО ИМ , СЛЕД КАТО НЕ ЗНАЕШ КОЛКО СА ?

Добави коментар

Водещи новини