Таблата на автобусните спирки в Стара Загора вече "говорят"

  • 11 май 2016 12:24

  • 906
  • 1
Таблата на автобусните спирки в Стара Загора вече "говорят"
©

Новите информационни табла на спирките на градския транспорт в Стара Загора вече ще съобщават гласово за пристигането на автобусите и тролейбусите, съобщават от пресцентъра на общината.

До момента гласови съобщения се излъчват на 22 от автобусните спирки в града, а до края на седмицата поетапно ще бъдат обхванати всички 119. Освен това ще има възможност, при необходимост, да се изписва текст за извънредни съобщения за пътниците на градския транспорт.

От миналата година Стара Загора е от малкото градове в България с напълно подновен автобусен и тролейбусен транспорт. Телематиката е част от интелигентна транспортна система, реализирана по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за град Стара Загора". Той е финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" и е на обща стойност близо 29 млн. лв.

Чрез контролния център, който се намира в общината, всички транспортни средства се проследяват в реално време. Въведено е видеонаблюдение в градския транспорт, а движението на автобуси и тролейбуси се проследява и онлайн чрез мобилно приложение за разписанието в Стара Загора.

Последвайте канала на

Нора Виткова
906 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
angeliada

2016.05.11 | 19:56

1
това е супер

Добави коментар

Водещи новини