Бъчварова и Павлова инспектираха превантивните дейности по язовирите "Рогозен 1" и "Б

  • 09 май 2016 20:15

  • 1781
  • 3
Бъчварова и Павлова инспектираха превантивните дейности по язовирите "Рогозен 1" и "Б
© МВР

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов пристигнаха днес следобед във Враца, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министрите инспектираха на място превантивните дейности, предприети в района на язовирите "Рогозен 1" и "Бързина" и коритото на р. Скът при Мизия. След приключването на обиколката се състоя работна среща в областната администрация с кметове на населени места в района.

За хората в региона е важно да знаят, че извън конкретната ситуация, която създаде тревоги през последните два дни, целта на днешната работна среща беше да очертаем общата картина, като се запознаем на място със състоянието  на водоемите и да подредим мерките по приоритет и степен на значимост. Така ще се планират дейности, за да не следваме рисковете, а да се постараем да ги елиминираме предварително, заяви министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. на срещата в областната администрация на Враца с кметове на населени места от района.

Важно е да се отбележи, че неспазването на предписанията на държавните институции е увеличило риска при създалата се ситуация по поречието на р. Скът след обилните валежи, посочи министър Бъчварова. Набелязаните на съвместната среща стъпки за превенция са следване на предписанията на Държавната агенция за метрологичен и технически контрол; извършване на допълнително обследване на рисковете от експерти от „Напоителни системи“ ; стриктно изпълнение без отлагане на  необходимите мерки за гарантиране на безопасността на водоемите и на изготвените предписания, за неизпълнението на които са предвидени санкции.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1781 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.05.14 | 15:19

3
До къде я докарахме ?? Бъчварова и Павлова инспектират язовири !! Какво разбират те ?? Може би са хидро инженери като Доган ??Ха ха ха ха!!!!
SYX NA SPERMOQDA BOIKOYGLY PEDERASA DOGANOV

2016.05.09 | 23:55

2
A KUDE SE KRIE BOIKO KURVATA ????????????????
Каро

2016.05.09 | 23:55

1
Не се занимавайте с глупости, ами дайте 200 300 хиляди евро на Доган да му метне едно око.

Добави коментар

Водещи новини