Московски: Ще приема синдикатите за разговори след срещата ми с кредиторите на БДЖ

  • 27 ноември 2011 10:58

  • 2480
  • 3
Московски: Ще приема синдикатите за разговори след срещата ми с кредиторите на БДЖ
©

След срещата ми в Германия с кредиторите на БДЖ ще поканя синдикатите на разговори.

Това заяви транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета в „Неделя 150” на БНР.

Според него, стачката в железниците би приключила, когато синдикатите приемат правителствените мерки за оздравяване на БДЖ, коментира министърът. "Ръководството на БДЖ е всеки ден на Централна гара и се вижда очи в очи със синдикатите. Темата е силно политическа вече, тъй като нещата не опират пряко само до институцията, която е финансирала сделката, немският фонд, а нещата опират до бюджета на Германия, тъй като там има една държавна застраховка през държавната застрахователна компания на Германия и обезпечението по тази сделка минава през Министерство на икономиката и техния държавен бюджет. Става дума за сумата от 156 млн. евро. В понеделник заминавам за Германия и след връщането ми България ще приема синдикатите за разговор”, посочи Московски.

Той покани представители на синдикатите да го придружат и да присъстват на разговорите в Германия, за да се убедят в сериозността на проблема.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2480 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2011.11.28 | 01:03

3
***** "Правителствените мерки за оздравяване" досега никого не доведоха до добро. Точно обратното - нещата стават по-зле - и за лекувания, и за всички останали. Проява на здрав разум е, човек да се държи по-надалечко от грижите на правителството.
Stoicho

2011.11.28 | 00:08

1
уууууууу и това правителство прави икономии на гърба на изнемощелия народ такае като не можаха да хванат богатите
Кик

2011.11.28 | 01:03

2
Ми така е. Скатават милиарди като не плащат данъци и много трудно се ловят богатите. Щото плащат дебели рушвети. И осигуровки плащат на минималната- така пък ощетяват с милиарди пенсионната система. Ама и тези нарушения трудно се ловят. Щото няма един горещ телефон да се оплакваме и да докладваме анонимно за такива нарушения. Много е трудно да се направи това. За всеки проблем си има решение- само желание да има. Ама Дянкович е като електрон- движи се по пътя на най-малкото съпротивление, сиреч- работници и пенсионери. Как се мачка милионер? Ами те милионерите има цели армии от юристи. А пък с армия от юристи и пари и съдиите стават твои хора.

Добави коментар

Водещи новини