Секретарката на Людмила Живкова: Злите сили я отстраниха

  • 08 май 2016 17:23

  • 59255
  • 7
Секретарката на Людмила Живкова: Злите сили я отстраниха
©

Личната секретарка на Людмила Живкова - Екатерина Чалъкова проговори за нея 35 години след смъртта й. Чаках един месец да ме проучват преди да започна работа при нея. Имаше дни, когато тя не говореше, а общуваше с бележки.

По-възрастните хора я възприемаха като едно цвете, което откликва на тяхната болка, по-младите й завиждаха. В партията я подценяваха, спомня си Чалъкова.

Имаше хора, които я предадоха, аз за съжаление – също. Това се случи във Велико Търново. Те мислеха, че тя се занимава с клюки и докладва на баща си, но тя мислеше само за България. Един от съветниците беше назначил стенографка, която да ходи след нея и да я записва, но Людмила я уволни.

Екатерина Чалъкова разказа, че Людмила се е ядосвала, че няма време за децата си. Тя искаше да промени нещата, но не и да смени баща си.

След това Живкова катастрофира. Тя получава нарязвания по лицето. Тя е късогледа и вероятно някакъв очен нерв е бил засегнат, тъй като казваше, че ме вижда горе. Травмата беше един сантиметър отчупено парченце от черепа. Тюрбанът, който носеше беше символ на елегантност и власт, не е прикривала нищо. Тя се възстанови напълно с помощта на Петър Димков, категорична е личната й секретарка.

След това тя се увлича по езотериката. Тя е позната в цял свят. Само четене на книги и йога.

Два месеца преди смъртта си Людмила Живкова казва на тогавашния министър на просветата Александър Фол, че злите сили не й позволяват повече да работи като министър на културата. Не зная кои са тези зли сили. Не ги споменава”, каза Чалъкова в предаването "Комбина" по Нова телевизия. Имало е хора, които са ходили в Москва да се оплакват от нея.

Тя потвърди, че Людмила Живкова е дала на Фол и на жена му бели кърпички и им казва да ги носят на погребението й. „Кърпичките са символ на прощаване, на раздяла”, посочи тя.

Богомил Герасимов, посланикът ни тогава в Мексико, казва че тя не се е чувствала добре и три дни не е излизала от стаята си. Тогава той влязъл в стаята й и я видял седнала гола върху чаршаф и е била в транс. След това прекарва един месец в изолация на вилата в Боровец, вижда я само охранителят й Мурджев.

Личната секретарка на Живкова каза още, че при едно от пътуванията си в Индия културното аташе на индийско посолство й казва, че покрай нея има доносник. Един от охраната й – Мурджев. По думите й той е бил шпионин на руснаците. Открива я в банята въпросния охранител. Когато лекарите пристигат констатират смъртта й.

Категорично не се е самоубила, посочи секретарката й. На въпрос възможно ли е да е убита, Чалъкова казва: „Незнам“.

След смъртта й Тодор Живков беше съсипан. Той разбра какво се е случило с нея, но не каза. След смъртта й ме предупредиха да не ям и пия нищо навън. Живите свидетели са много опасни, споделя тя.

Докато работех за нея, тя ме помоли да пиша за нея, как се държи, как се облича, какво говори. Чувствам, че съм изпълнила дълга си към нея. Промени ме като философия за живота, завърши Екатерина Чалъкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
59255 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.05.30 | 06:12

7
с две думи, пропилян живот

2016.05.30 | 06:12

6
UNIKALNA -- CHIROK MIROGLED I MNOGO INFORMACIYA

2016.05.30 | 06:12

5
Тоя нещо е изкукуригала !! Говори пълни глупости !!
тодор живков

2016.05.30 | 06:12

4
детето си беше пълна дрога

2016.05.30 | 06:12

3
ссср, = империя на злото = сегашна русия, тоже
анонимен

2016.05.30 | 06:11

2
Людмила беше прекрасен човек.
Мао

2016.05.30 | 06:11

1
Ето, тя сама си признава, че я е предала. Какво друго можем да гадаем. Останалото са глупости и бръщолевеници.

Добави коментар

Водещи новини