Протестиращите в БДЖ не отстъпват, стачкуват четвърти ден поред (обновена)

  • 27 ноември 2011 08:00

  • 4079
  • 6
Протестиращите в БДЖ не отстъпват, стачкуват четвърти ден поред (обновена)
© Булфото

Четвърти ден продължава стачката в БДЖ.

Пътнически и товарни влакове спряха от 08.00 часа до 16.00 часа. В събота, третия ден на стачката, от Централна гара София, гара Перник, гара Мездра, гара Горна Оряховица, гара Пловдив, гара Бургас не бе пуснат нито един влак.

Днес стачкуват над 80% от работниците и служителите, които днес са на смяна в българските железници, съобщиха от Обединения стачен комитет на КНСБ и КТ "Подкрепа". От началото на стачката в 08.00 ч. нито един влак не тръгна от Централна гара София, Перник, Мездра, Горна Оряховица, Пловдив, Бургас. На гара Стара Загора стачкуват и двете маневри от товарни превози, както и ръководител движение, което не позволи движението на товарите.

От общо 130 влака по разписание в цялата страна към 10.30 ч., които е трябвало да тръгнат или са били в движение от преди началото на стачката, са спрели 102. 10 влака, които са били в движение преди началото на стачката, до този момент не са стигнали до крайната си точка, като няма сведение на коя гара са спрели.

Към 10.30 ч. служителите на НКЖИ стачкуват на гарите: Бобошево, Дупница, Делян, Гълъбник, Батановци, Кракра, Перник, Кюстендил, Разпределтилен пост гара Копиловци, Гюешево, Волуяк, Мездра, Роман, Кунино, Червен бряг, Телиш, Горни Дъбник, Елин Пелин, Веринско, Ихтиман, Видин, Трявна, Ловеч, Ловеч Север, Лепница, Своге, Троян, Пловдив Разпределителна, Пещера, Михайлова, Завой, Гурково, Сливен, Ямбол, София, Николаево, Стара Загора.

Продължава стачката и по малките гари и спирки в страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4079 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Boss

2014.01.08 | 18:30

6
Браво, момчета - подкрепяме ви! Солидарни сме със стачката на железничарите. Но дали синдикатите са това, което трябва да бъдат? В БГ истински синдикати няма. Не може синдикален бос да седи на трапеза с ръководството - да яде и пие; да има фирми, подпомагани пак от ръководството - а иначе да се изявява като синдикалист. Момчета, дано утре тези ваши синдикални лидери да не се отметнат от вас и стачката! Но ако това стане - знайте, че идва революция и военно положение! Трябва целият транспорт (независимо какъв е) да подкрепи жп работниците! Във Франция преди 3 години искаха да съкращават железничари. Тогава не само железниците стачкуваха, а и целият авио транспорт, тировете, шофьорите - пиле не можеше да прехвръкне през Франция. България винаги ще има нужда от жп транспорт. За ЕС той е приоритет - екологичен, по- чист и безвреден. За Европейските страни - той е част от държавната политика - в ЕС страните той е приоритет на тази политика. Тези, които сега плюят по жп работниците са абсолютни мърши, които без да им мигне окото - биха загробили своята родина и всичко свято. РОДИНАТА МИ Е МИЛА - А НЕ ДЪРЖАВАТА! В момента държавата се разпада.
2011

2011.11.28 | 21:02

3
Ей смешник за ква революция ревеш бе нещастнико тъп.Що не се вдигна до сега когато Луканов,Беров,Виденов,Станишев......разпродаваха и предаваха милата ни родина.Много късно си се сетил тъпако тя държавата не фалира а тя от давна е фалирала,всичко беше направено от предните правителства да сме зависими от Банките, Русия и Брюксел сега.
Кик

2014.01.08 | 18:28

5
А бе за какъв чеп ми е да плащам на пътническия влак да пътува празен. КОй се вози на влак? Всички ползват автобуси, щото е по-удобно, чисто и бързо. Товарни влакове-да. Пътническите да ги спират. И товарните да са частни. И да си плащат на държавата да им организира транспорта. То сега какво е? Празни влакове насам-натам. Служители крадат нафта с хиляди литри. И аз плащам? За какво?

2014.01.08 | 16:58

4
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло W W W . S P O R T N A M E D I C I N A . C O M
dsfsdgfd

2011.11.28 | 20:39

2
За ваше сведение билетът от Пазарджик до Пловдив с 50% намаление за пътнически влак, който пътува за 45 минути между двете гари е 1.25лв, а за бърз влак, който пътува за 30 мин между двете гари е 1.65лв. Автобусите от Пазарджик до Пловдив пътуват за 45 мин в най-благоприятният слъчай, а в задръствания час и нещо и билетът ми струва 3.80лв. При това 2 карти за по 2 седмици за автобусите от Пловдив до Пазаджик струва с 20 лева отгоре (ако не и повече) от партата ми за 1 месец за пътуване с БДЖ по маршрута Пловдив - Пазарджик! Ай ся ми кажете кое е поизгодно евтино и по-бързо за мен?!!?!?

2011.11.27 | 23:23

1
smatr na socialistite kapitalisti i oligarhiata paplach za iztrebvane do krak .

Добави коментар

Водещи новини