Козуначен рекорд ще поставят варненци

  • 26 април 2016 12:59

  • 2513
  • 0
Козуначен рекорд ще поставят варненци
©

Рекордно количество козунаци се очаква да изядат варненци и чуждестранните туристи в морските курорти по време на Великденските празници. Производителите очакват да продадат на местния пазар около 340 000 броя, обяви в ефира на Дарик председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите Иво Бонев.

Цената на традиционните сладки хлябове ще варира между 2,50 и 3 лева за 400 грама, а тези и пълнеж ще струват около 4 лева. Козунаците, които се произвеждат от прахообразни мискове, са два пъти по-евтини. Те обаче отстъпват по качество на приготвените по оригинална рецепта и съдържат много консерванти.

"Оцветителите и есенциите им са с много Е-та, а етикетите им понякога са по големи от самия продукт. Варненци обаче са интелигенти потребители и четат етикетите", коментира Бонев и препоръча да се купуват прясно изпечени козунаци.

По думите му Варна е градът след София с най-много пекарни. Майсторите ситничари обаче са на изчезване, защото младите кадри не искат да се учат или напускат България.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини