Снегът се завърна (обновена+снимки)

  • 26 април 2016 07:58

  • 33387
  • 2
Снегът се завърна (обновена+снимки)
© Булфото

Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-19 проход Предел. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Ограничението се налага заради снегопочистване.

Около 15-20 см снежна покривка се е образувала в района на прохода на пътя от Симитли за Разлог и Банско. Заради това са закъсали много ТИР-ове, пояснява Нова телевизия.

Банско също осъмна със снежна покривка от един-два сантиметра, след като дъждът от вчера премина в сняг, съобщиха дежурните в базата на Планинската спасителна служба /ПСС/ при БЧК в града, където тази сутрин температурата е само с един-два градуса над нулата. Повече сняг е паднал в Пирин планина над курортния град, където е и по-студено, облачно е, има вятър и условията не се подходящи за туризъм, допълниха планинските спасители. Скизоната и съоръженията тук не работят след 17 април, когато бе закрит скисезонът.

Сняг вали и в Пампорово, информират от планинската спасителна служба. Около 10 см е натрупаната снежна покривка от необичайния за края на април валеж.

Рожен също е побелял от сняг. Най-голяма е снежната покривка в района на Доспат - около 15-20 см според информация от Областното пътно управление в Смолян.

Заснежените пътища се обработват със сол.



В цялата страна за днес е обявен жълт предупредителен код за силен вятър. В часовете преди обед ще продължава да вали дъжд, но от запад валежите ще спират. Облачността следобед ще започне да се разкъсва и намалява.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
33387 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мую

2016.04.27 | 11:59

2
Зимните гуми задължително до 1 август.

2016.04.26 | 21:18

1
Та да си дойдем на думата, от кога докога летни, и от кога до кога зимни, господа разбиращи от всичко?

Добави коментар

Водещи новини