Султанка Петрова: Всички администрации са нетолерантни към хората с увреждания

  • 09 април 2016 11:31

  • 1835
  • 0
Султанка Петрова: Всички администрации са нетолерантни към хората с увреждания
© Булфото

„Всички администрации в страната са нетолерантни към хората с увреждания”. Това каза Султанка Петрова от „Патриотичния фронт” в ефира на БТВ. По думите й още през 2006 г. е трябвало да се осигури достъпна архитектурна среда за хората с увреждания, но това така и не се е случило.

„Отправих питане към министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена защо това не се случило досега. Ние сме единствени в Европа, които нямат достъп за хората с увреждания”, допълни тя.

По повод изказването на служител на социалното министерство, че майките на деца с увреждания били „кухи лейки”, Владислава Цолова смята, че се отделя прекалено много внимание на този случай. „Хора, които са на по-високо ниво се държат по същия начин, това не е единично менине. Този човек говори така на жена си, с децата си, за други родители”, допълва тя.

„Получих сигнал от 6000 души в Смолян, на които им е отнета възможността да използват градски транспорт. Могат да използват средствата, отпуснати за хора с увреждания, само за железопътен, а в Смолян такъв няма”, споделя Султанка Петрова. Тя допълва, че единствено получили извинение от министерството.

Друг случай, който тя разказа в ефира на предаването „Тази събота”, е как хора с увреждания печелят конкурс за работа. „1000 души са спечелили този конкурс, но заради това че няма достъп до работните им места, те не могат да отидат на работа. Самите работни места също не са били пригодени за хора с увреждания”, споделя тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1835 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини