Юристка съди университета си, че не си е намерила работа

  • 31 март 2016 14:44

  • 3700
  • 0
Юристка съди университета си, че не си е намерила работа
©

Наскоро завършила юристка съди правния университет „Томас Джеферсън“, където завършила с отличие право, за това, че не е успяла да си намери работа като адвокат, пише "Новинар".

37-годишната Ана Алабурда вини учебното заведение за незавидната си ситуация, твърдейки, че ВУЗ-ът фалшифицирал статистиката, според която огромна част от завършилите се реализират успешно. Тя твърди, че това е лъжа, с която ръководството на университета примамва студенти.

Алабурда се надява чрез делото да си възстанови 170 хиляди долара, които дължи на банка заради студентския си кредит.

Висшистката посочва, че от 2008 г., когато е завършила, работи само на почасови временни позиции, където върши черната работа. Тя се е надявала с дипломата си да си намери добре платена работа като адвокат, но това така и не се е реализирало.

Алабурда далеч не е първата абсолвентка, която съди учебното си заведение за неуспешна реализация. Много завършили юристи са подавали жалби срещу университетите си, но досега никой не беше стигал до съда, тъй като ВУЗ-овете успешно да са туширали опитите за това.

През 2012 г. група от девет нереализирани студенти поискаха 225 милиона долара обезщетение от нюйорския правен колеж по същата причина – измислена статистика за успешните кариери на възпитаниците на институцията.

Последвайте канала на

Novini.bg
3700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини