Бивш зам.-директор на ДАИ: Изненадан съм от ареста на Цветелин Цветанов

  • 31 март 2016 07:24

  • 2703
  • 3
Бивш зам.-директор на ДАИ: Изненадан съм от ареста на Цветелин Цветанов
©

Членове на Съюза на международните превозвачи не са подавали сигнали за корупционни действия от страна на „Автомобилна администрация”. Това каза Йордан Арабаджиев, бивш зам.-директор на ДАИ, в ефира на БТВ.

„Ако е имало такива опити, може и да се страхуват от Съюза, защото имаме много добра комуникация с министъра”, уточни Арабаджиев.

Той допълни, че е работил със задържания Цветанов, познава го като спокоен и балансиран човек и е изненадан от ареста му. "За мен това разкритие е изненада", призна Арабаджиев.

По думите му след подобни показни акции обществото остава с впечатление, че структурата е силно корумпирана, а това не е така. "Там работят добри професионалисти" увери той. "Много трудно и могло да се вдигне имиджът на службата след подобен скандал. Служителите ще бъдат демотивирани". Въпреки това категорично трябва всеки, който извършва подобни практики да понесе най-сериозно наказание", добави бившият зам.-шеф на ДАИ.

Припомняме, че акцията се проведе снощи при съвместните действия между ГДБОП, ДАНС и Прокуратурата, по разпореждане на транспортния министър. Арестувани са и още 14 служители на инспекцията във Враца, Видин и София. Групата висши транспортни чиновници е следена отдавна.

Според разследващите, Цветанов и подчинените му са получавали подкупи за фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и за издаване на лицензи на превозвачески фирми. Запознати с разследването твърдят, че сумите от подкупите са записвани в специална тетрадка. Взети са документи, направена е проверка на място.


 


 

 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2703 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.06 | 22:00

3
Смешно изказване, я попитай 100 шофьори на камиони, да видим колко от тях ще кажат че не са давали пари на пътя....
коко

2016.04.06 | 22:00

2
КАК ДА ЗНАЕШ,КАТО СТЕ ИГРАЛИ ЗАЕДНО .
ъх

2016.04.06 | 22:00

1
абе започва ли с цв. цв. , значи - корумпиран

Добави коментар

Водещи новини