Кардинал Пиетро Паролин освети катедралния храм „Успение Богородично” (снимки)

  • 20 март 2016 15:09

  • 2406
  • 1
Кардинал Пиетро Паролин освети катедралния храм „Успение Богородично” (снимки)
© Булфото

Държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, който е на официално посещение в България по покана на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на Католическата църква в България освети катедралния храм „Успение Богородично” на Католическата апостолическа екзархия в София.

В новият храма ще се съхраняват част от мощите на двама папи – на Папа Йоан XXIII Ронкали, наречен още българският папа и на Папа Йоан Павел II, който посети България през май 2002 година. В храма ще се съхраняват и част от мощите на българските светци-католици епископ Евгений Босилков и свещениците Камен Вичев, Павел Джижов и Йосафат Шишков, убити от комунистическите власти.

Визитата на кардинал Паролин ще продължи днес с посещение на монашеската общност „Сестри на Светата Евхаристия” в София и ще отслужи Света меса в католическата катедрала „Свети Йосиф” в столицата.

Утре министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще приеме в Министерския съвет държавния секретар на Ватикана. По-късно кардинал Пиетро Паролин ще проведе срещи също с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, с патриарх Неофит и Светия синод на Българската православна църква и с главния мюфтия Мустафа Хаджи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
прозорлив

2016.07.04 | 17:10

1
Нямам думи,имам си 1но на ум

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини