Строителите от Шабла са готови за нов протест

  • 09 март 2016 12:32

  • 1174
  • 0
Строителите от Шабла са готови за нов протест
© Булфото (архив)

Строители от три фирми, които на националния празник, блокираха за кратко международния път от Шабла към българо-румънската граница, отново са в готовност за протестни действия, предаде БТА.

Ако до 15.00 часа днес не получим дължимите ни средства по проекта за реконструкция на градския стадион в Шабла, ще продължим протеста, ще сезираме прокуратура и европейски институции, а аз ще обявя гладна стачка, заяви Илия Чакъров, управител на една от фирмите, работили на обекта.

Строителите настояват да получат близо 300 000 лева за приключилите ремонтни работи. Проектът "Развитие на спорта в община Шабла - реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс" е реализиран с подкрепата на старата Програма за развитие на селските райони с ресурс от над 5 500 000 лева.

Кметът на Шабла Мариян Жечев вече обясни, че общината е извършила плащания по проекта на изпълнителя на строителните дейности, избран с обществена поръчка. По думите му общината може да се намеси в спора между дружеството и местните строители, наети като подизпълнители, само след санкция на съда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини