Строители блокираха път към Румъния, искат си парите

  • 03 март 2016 16:50

  • 1869
  • 2
Строители блокираха път към Румъния, искат си парите
© Булфото(архив)

Около 50 строители излязоха на протест на пътя от Шабла към българо-румънската граница заради неразплатени средства по европейски проект, потвърди за изразеното недоволство кметът на крайморската община Мариян Жечев.

По-рано той е забранил със заповед международният път да бъде блокиран на националния празник. По думите му строителите са излезли за кратко на пътя, без да създават напрежение, а след това са протестирали пред градския стадион.

Строителите от три фирми в община Каварна, работили по обновяването на градския стадион в Шабла, настояват да получат близо 300 000 лева за извършени ремонтни работи. Обществената поръчка по проекта за около 4 000 000 лева е спечелена от дружество, което наема като подизпълнител фирма от Стара Загора. Общината е извършила плащания по проекта на изпълнителя на обществената поръчка, но до местните строители средствата не достигат.

Общината остава да приведе последния транш от 314 000 лева с ДДС, но едва ли тези средства са причината за недоволството сред строителите от Каварна, каза кметът на Шабла. По думите му общината може да се намеси в спора между строителите само след санкция на съда.

Строителите възнамеряват да протестират на международния път и утре.

Последвайте канала на

БТА
1869 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2016.03.04 | 23:08

2
Става голям навик на собствениците на фирми да променят трудовите договори /към по-ниско заплащане/ и да бавят заплатите. Къде е държавата за да се правят проверки или кучето си лае,кервана си върви.

2016.03.04 | 12:03

1
Да платят дължимото с лихви като тези от заложните къщи. Като казах заложни къщи защо са още позволени. Те стимулират кражбите. Лаптоп и телефон са моите откраднати вещи за миналата гоина и всичките бяха намерени в заложни къщи в София. Но не затвориха въпросните къщи нищо че очевидно приемат крадена стока без необходимите документи.

Добави коментар

Водещи новини