Фандъкова: Общинските болници трябва да са в мрежа и всяка да предлага това, в което е силна

  • 08 март 2016 15:00

  • 1293
  • 2
Фандъкова: Общинските болници трябва да са в мрежа и всяка да предлага това, в което е силна
© Булфото

Общинските болници трябва да са в мрежа и всяка да предлага това, в което е силна. Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, на посещение в болница „Шейново", която присъства на представянето на ново медицинско оборудване във Втора Специализирана акушеро-гинекологична болница „Шейново", предаде „Фокус".

"Разпределихме близо 8 млн. лв. за различните болници", каза Фандъкова и добави, че с близо половин милион лева е дофинансирана дейността на болница „Шейново". „Това са средства, които покриват различни ангажименти, които болницата поема извън ангажиментите по здравна каса. Това е една голяма помощ за общинските болници", добави тя. По думите ѝ през миналата година в общински болници са се родили над 5 хиляди бебета. Болница „Шейново" е една от двете специализирани общински АГ болници заедно с I АГ „Света София". Фандъкова добави, че по инициатива на д-р Румен Велев, заместник директор на болница „Шейново", предстои на следващата сесия на общинския съвет да се разгледа докладът за създаването на ДКЦ в болница „Шейново".

„Общинските болници трябва да предоставят цялата гама от медицински услуги, но да се предлагат от тази болница, в която има специалисти, има оборудване или сме планирали инвестиции в ново оборудване. Не всяка болница да предлага всичко, но некачествено, а да са в мрежа и да всяка да предлага това, в което е силна", добави столичният кмет.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1293 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.08 | 19:15

1
TAQ KURVA SHTO NE E UMRELA OSHTE -PAZAVROOOOOOOO KRADLIVAAAAAAAAAA

2016.03.08 | 19:18

2
Да ти ева майката боклук нещастен.Вземи да се гръмнеш да не се мъчиш повече с простотията си.

Добави коментар

Водещи новини