Предложиха Росен Желязков за шеф на новата КЗК

  • 02 март 2016 20:16

  • 2509
  • 2
Предложиха Росен Желязков за шеф на новата КЗК
© Булфото

Девет кандидатури за пет места в новия състав на Комисията за защита на конкуренцията са внесени в деловодството на Народното събрание. Срокът за номинации изтече тази вечер.

Бившият главен секретар на Министерския съвет от първия кабинет на Бойко Борисов Росен Желязков е предложен за председател на комисията от името на ГЕРБ. Миналата година той бе оправдан по делото за костинбродските бюлетини от изборите през 2013 г. Желязков е завършил правист по образование, бил е кметски наместник в столичния район "Средец" и главен секретар на Столична община. От ГЕРБ са внесли и кандидатура на Георгица Стоянова за член на КЗК. Тя е завършила право в ЮЗУ в Благоевград и в момента е директор на дирекция "Правно-нормативна дейност" в Министерството на отбраната, пише 24 часа.

Патриотичният фронт пък е предложил за зам.-председател на КЗК сегашният зам.-министър на отбраната Димитър Кюмюрджиев. Бившия конституционен съдия Пламен Киров пък е предложен от ДПС. Очакваше се той да бъде номинация на АБВ, тъй като Киров ръководеше Правния съвет на президента Георги Първанов. От АБВ предлагат за член зам.-председателят на Общинския съвет във Велико Търново Николай Илчев.

Никола Хаджийски, Борислав Великов и Борислав Миланов от Реформаторския блок са внесли кандидатурата на Красимир Витанов. Той е завършил право в Югозападния университет в Благоевград, а професионалното му развитие започва във "ВиК" Дупница. През 2006 г. е назначен за младши експерт в КЗК в диреткция "Обществени поръчки и концесии". През 2010 г. отива в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) като главен юрисконсулт, а в момента е началник на отдел "Процесуално представителство и контрол на обществените поръчки" в АПИ.

БСП и БДЦ пък имат по две номинации. Червените депутати от столицата Жельо Бойчев, Георги Свиленски и Стоян Мирчев са внесли кандидатурата на бившия зам. на икономиката Анна Янева за член на КЗК. Янева беше зам.-министър в две правителства - на Сергей Станишев и на Пламен Орешарски, а за кратко ръководеше и столичната организация на БСП след оттеглянето на Румен Овчаров. Други 11 депутати от БСП обаче са внесли номинацията на депутата Кирил Добрев, син на покойния бивш вътрешен министър Николай Добрев.

От БДЦ  предлагат юриста Калина Павлова. Тя е завършила право във Великотърновския университет и от 2012 г. е адвокат на свободна практика. Депутатите от БДЦ около Светлин Танчев пък предлагат юриста Стамен Гърбелов, магистър по право на Европейския съюз от университета "Карлос III" в Мадрид. Той и в момента работи като юрист в КЗК. Изключеният от ДПС депутат Муса Палев предлага за член на КЗК Кирил Дойчинов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2509 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гарбостан гарб

2016.03.09 | 23:35

2
Не ви ли омръзна това безвремие и мутренско време апаши по къщите опустошават и ограбват старци а мутри с бухалки вилнеят по пътищата народа обеднява а на фона на всичко това се вземат главоломни заеми евн чез и енего про тихомълком ни готвят ново увеличение със изричното знание на власта не е ли време вече да се прати на бунището гербостанските хайдуци!
kur za boiko analev

2016.03.03 | 06:33

1
opaaaaa o6te nqkolko oligofreni da ograbvat-kak li se tozat 3a tova....

Добави коментар

Водещи новини