Оправдаха Росен Желязков (обновена+видео+галерия)

  • 15 април 2015 15:37

  • 3858
  • 6
Оправдаха Росен Желязков (обновена+видео+галерия)
© Булфото (архив)

Софийски градски съд произнесе оправдателна присъда по делото срещу бившия главен секретар на Министерски съвет, по известно като аферата "Костинброд", предаде репортер на Novini.bg.

Прокуратурата поиска две години условно за Желязков. Пред съда той заяви, че администрацията на МС е положила неимоверни усилия за провеждането на изборите при сложната политическа ситуация и поиска оправдателна присъда.

След като чу присъдата Желязков заяви, че е удовлетворен от решението на съда. "За мен моралната справедливост, чрез акта на съда, намери своето обществено потвърждение. Всички аргументи и доводи бяха приложени в съдебната зала. Аз не исках да коментирам нищо извън съда, защото съм си изградил институционално мислене. Още от самото начало уважавам тезата на държавното обвинение. Не се сърдя на прокуратурата във връзка с обвиненията, които бяха повдигнати срещу мен. Надявам се, че моят опит и позиция ще послужат като пример за оптимизиране на законодателството. По този начин ще се подпомогне администрацията. Никога не съм се срамувал, когато съм изпълнявал задълженията си по време на избори. Ако оправдателната присъда влезе в сила, категорично няма да съдя държавата", каза още Желязков.

Снимки от днешното дело може да разгледате тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3858 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Манолова и Бареков пред съда !

2016.03.09 | 13:44

6
Сега след толкова много шум и компрометиране на изборите, е задължително Цацаров да повдигне обвинение за клевета към Мая Манолова, Станишев и Бареков !

2016.03.09 | 13:43

5
Проблемът е в съда. Ако Б.Б. не беше на власт, тоя мурджо така щеше да го отнесе. Фалшивите бюлетини бяха за манипулиране в полза на просташката партия, и виждате пак те са на върха, благодарение на смотаняците гласували за тях.С нищо не се различават от лумпено-комунистическото и гаджалско управление преди тях.

2016.03.09 | 13:43

4
МАЯ КОСТИНБРОДСКА,БАРЕКОВ И СТАНИШЕВ И ЦЯЛОТО БСП НА СЬД ЗА КЛЕВЕТА И МАИПУЛИРАНЕ ЗА ИЗБОРИТЕ.КЬДЕ Е ЦАЦАРОВ.
ай стига бе

2015.04.17 | 15:40

3
да ни дадат на учените еййййй оказва се че у нас престъпления колко искаш - но няма престъпници! чудо
иван

2015.04.16 | 04:55

2
ДАЛИ НЯКОЙ Е ВЯРВАЛ ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН В ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА СИТУАЦИЯ.. КОЙТО Е НА ВЛАСТ Е ПРАВ....
Иван

2015.04.16 | 04:55

1
Pora4kov sajt,za6toto iztrivate?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини