Московски: До час пада блокадата на българо-гръцката граница

  • 21 февруари 2016 15:51

  • 2666
  • 1
Московски: До час пада блокадата на българо-гръцката граница
© Булфото

Блокадата на българо-гръцката граница трябва да падне до час, заяви министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Той информира затова в Бургас, където се среща с китайска делегация. Министърът пристигна в морския град директно от ГКПП Кулата, предаде Канал 3.

Стана ясно още, че Московски е преговарял с гръцките фермери и е получил уверението им, че ще освободят за движение едно от платната.

Разговарях с българските превозвачи и ги призовах да вдигнат контраблокадата, коментира още той.

„Хората бедстват жестоко и на първо място трябва да бъдем човеци", посочи той. Министърът изтъкна, че има на 90% потвърждение, че превозвачите ще се съгласят с призива му и ще вдигнат блокадата. „Дали гърците ще продължат да блокират границата или не, не мога да твърдя", посочи Московски.

"Премиерът Бойко Борисов проведе два разговора с Ципрас. В Лондон имаше среща на ниво външни министри на двете държави. Но винаги ни отговарят по един и същ начин: Ситуацията е извън нашия контрол", каза още той.

Припомняме, че опозиция и мнозинство се обединиха с пълно единодушие в позицията си срещу продължаващата криза от блокадата на гръцките фермери по нашата граница. Парламентът настоява ЕК да започне наказателна процедура срещу Гърция, а в кулоарите външният министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, заяви, че страната ни ще работи това да се случи.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.22 | 14:21

1
Dolnite wizantiizi sa po-dolni i ot na6ite zigani.

Добави коментар

Водещи новини