Аню Ангелов се извини на военните за обещаните бонуси

  • 17 ноември 2011 15:34

  • 1018
  • 1
Аню Ангелов се извини на военните за обещаните бонуси
©

Министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март се извини на военните, които не получиха бонусите, обещани преди изборите. Това стана в пълната зала на Театъра на армията в София, където беше отбелязана годишнина на предстоящия празник на пехотата.

Допълнителните пари към заплатите бяха обещани преди изборите. След това обаче се разбра, че парите ще отидат за плащания по сделката за хеликоптерите. Това постави в неудобно положение военния министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, който за първи път се изправи пред военните, за да обясни действията си.

"Аз се извинявам за това, което направих, и моля наистина военнослужещите и служителите да разберат ситуацията, в която се е намирало ръководството на Министерство на отбраната. Аз съм сигурен, че военнослужещите ще разберат и ще отхвърлят настрана целия този боклук, който се изсипва върху армията за това, че не заслужават тези пари. Трябваше да отстъпим по отношение на изискуемостта за пенсиониране. Но когато се водят тежки преговори, особено с такова министерство като Министерство на финансите, обикновено консенсус се постига твърде трудно и то със взаимни отстъпки и разбиране", каза министър Ангелов.

Командващият сухопътните войски генерал Стефан Василев не беше ясен дали ще приеме извинението на военния министър, предаде БНР. "Щеше да бъде добре дошло, но така или иначе, след като нещата са такива, ние сме военни хора и ги приемаме. Приемаме нещата такива, каквито са. Гледаме напред", коментира Василев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1018 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Olive

2012.01.06 | 20:29

1
Вместо да се извинява, че ги е измамил, да бяха купили една подводница... Резил, морска държава без подводница... Пълен паляк, каквото наредят отвън- това е. И това с парите беше пълна пунт и пластика, да накарат военните да гласуват. Въобще аман от тъпи игри.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини