Армията скочи на Аню Ангелов заради обещаните бонуси

  • 10 ноември 2011 10:46

  • 1508
  • 0
Армията скочи на Аню Ангелов заради обещаните бонуси
©

Армията скочи вчера срещу политическото си ръководство, след като разбра, че обещаните бонуси няма да бъдат раздадени.

Още преди изборите министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март обяви, че почти всички военни и цивилни ще получат допълнително материално стимулиране през ноември. Има спестени пари от фонд “Работна заплата”. По изчисления на министъра сумата за раздаване варирала между 10 и 15 млн. лв. В зависимост от чина и званието си униформените трябваше да получат този месец от 400 лв на редник до 1000 лв. на полковник. Министърът оправда раздаването допълнително на пари с факта, че в МО и БА не са давани бонуси от две години и половина, а в другите ведомства това било практика. От месец и половина Министерството на отбраната бави отчета си за третото тримесечие, където може да се види какви пари са спестени от заплати. През тази година нямаше никакви съкращения на военни или цивилни служители. Бюджетът на ведомството е почти същият като миналата година.

В понеделник в поделенията на армията е изпратена заповед на министъра да започне изготвянето на списъците с имената и сумите за раздаване. Във вторник се получила нова заповед, която отменя предната. Вчера цял ден в министерството се чудиха как да формулират неприятната новина, съобщи "Труд".

По-късно беше обявено, че спестените пари ще отидат да се доизплатят транспортните хеликоптери “Пантер”. За тях са нужни 82 млн. лв. и МО разчиташе да получи тези пари през 2012 г. Бюджетът им обаче е намален с 10 млн. лв.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1508 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини