Във Военноисторическия музей показват ордените на президента Желев

  • 09 февруари 2016 15:36

  • 1199
  • 4
Във Военноисторическия музей показват ордените на президента Желев
© Булфото

В Националния военноисторически музей ще бъдат представени ордените на президента д-р Желю Желев (1990 – 1997). Те ще могат да се видят само утре, 10 февруари, съобщават от музея.

От културната институция посочват, че ордените са предоставени за временно експониране от дъщерята на Желю Желев – Станка Желева. Сред тях са високи български, гръцки, испански, кипърски, полски, португалски, румънски, френски, македонски отличия, както и венецуелски и южнокорейски отличия.

Музеят имал амбиция в следващите месеци да представи пред публика ордените и на останалите президенти на Република България.

До момента е получено съгласието на президента Георги Първанов и се очаква потвърждение от президента Петър Стоянов, посочват още от музея. След като ордените бъдат получени и експонирани в колекционна зала „Отличия на държавните глави на България“, те ще бъдат представени на официална церемония и ще станат част от експозицията на Националния военноисторически музей.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1199 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.02.09 | 18:40

4
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
АНТИКОМУНИСТ И АНТИЕВРЕИН

2016.02.09 | 15:45

3
ТОМБОЛА И НАГРАДИ ВСЕКИ МЕСЕЦ ЗА ЧОВЕКА ПИКАЛ И С.Р.А.Л НАЙ МНОГО ВЪРХУ ГРОБА НА ЖЕЛЕВ

2016.02.09 | 15:42

2
kur 3a Jelev
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2016.02.09 | 15:42

1
ТРЯБВА ДА ИМА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ И ДА ИМА ПОНЕ ПО ЕДИН ДЕН ВСЕКИ МЕСЕЦ АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ЕДИН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ ДА ХОДИ НА ГРОБА НА ТАЗИ ТВАР И ДА СЕ И.З.С.И.Р.А. МОЩНО НА ГРОБА МУ И ДА МУ ПИКАЕ НА ГРОБА КАКТО И ДЕЦАТА ОТ МАЛКИ ДА СЕ УЧАТ КАКВО ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ПАДЕНИЕТО И НА ПРЕДАТЕЛСТВОТО МОЖЕ ДА ИМА У ЕДИН БЪЛГАРИН В ЛИЦЕТО НА ТАЗИ ИЗМЕТ ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ..НАЙ БЕЗДАРНИЯ И ДОЛЕН БОКЛУК НА ПРЕХОДА

Добави коментар

Водещи новини