Лиляна Павлова: В Израел правят ток от триенето на гумите по магистралите

  • 17 ноември 2011 09:16

  • 1327
  • 1
Лиляна Павлова: В Израел правят ток от триенето на гумите по магистралите
©

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена останала изненадана от новата технология приложена при строителството на пътищата в Израел.

Използват такива материали, че при триенето на гумите на камионите и автомобилите се създава електрическа енергия, разказа Павлова в предаването Бодилник по ТВ7. Произведеният ток пък се използва за осветяването на магистралите. Тази технология може да бъде приложена и в България, заяви Павлова.

Сред приоритетите на ведомството е усилена работа по всички пътни отсечки, финансирани от ОП „Транспорт”, както и множество отсечки от пътища втори и трети клас, които са изключително важни за инфраструктурата. Друга група пътища ще бъдат финансирани с държавни пари и заеми от Европейската инвестиционна банка и Световната банка.

До Ямбол и до Петолъчката през следващото лято може да пътуваме по чисто нова магистрала, обеща регионалният министър. На магистрала „Люлин” се работи по изграждането на Западната дъга, която ще бъде 8,5 км.

Работим по изграждането на 3000 км магистрали, докато Станишев изгради 5 км за четири години. Фактите говорят сами за себе си, категорична е Павлова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1327 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.29 | 09:14

1
Бодилник по ТВ7. Какво ли ни БОДЕ по ТВ7 господа журналисти??????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини