Нов приют за бездомни се разкрива в Бургас

  • 16 ноември 2011 19:57

  • 1389
  • 1
Нов приют за бездомни се разкрива в Бургас
©

Хора без дом и в неравностойно положение ще могат да получат подслон в сградата на ул. "Китка" 5 в бургаския квартал "Акации", съобщават от Община Бургас.

Капацитетът на социалното заведение е за 25 души, като се предвижда то да предоставя помощ на бездомни лица над 18 години и на семейства в затруднено положение.

До края на ноември ще приключат основните ремонтни дейности на три от помещенията в предвидената за приют сграда. Вече са напълно обновени съществуващите санитарни възли, които са оборудвани с нови казанчета, тоалетни капаци, смесителни батерии и бойлер. От утре (17 ноември) започва и подмяна на цялостната електрическа инсталация в сградата.

В ремонтираните стаи ще могат да нощуват до 12 души.

Средствата за ремонта се дават от общината.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1389 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
484859

2014.05.01 | 17:45

1
Най-после да прочета нещо смислено и градивно.Всеки отбягва тази тема и не виждам коментари тук, което говори или за страх или за тъпотия, не знам, но трябва да се замислим за тези хора,най-малкото от чувството за егоизъм и да си дадем сметка,че независимо колко пари и имоти имаш в един момент всеки един от нас може да стигне дъното...не е нужно да си пияница,наркоман или др.Нужно е само държавата,т.е. системата да те смачка и да ти вземе всичко ако фалираш и тогава кво правим? Трябва да се променят много неща иначе оправия няма.....

Добави коментар

Водещи новини