Клошари обсаждат входовете на жилищните блокове

  • 08 ноември 2011 15:07

  • 1789
  • 0
Клошари обсаждат входовете на жилищните блокове
©

Клошари обсаждат входове на жилищни блокове и търсят убежища през настъпващата зима в Русе.

Преди дни бездомник преспа на стълбището между два етажа в центъра на града, топлейки се през нощта на запалена свещ. Сутринта нещастникът, който явно е болен, трепереше на площадката сред торби от боклуци. Докато се обадя на тел. 112, той изчезна. След минути го мярнах край контейнера, пише "24 часа"

Драмата с хората без покрив над главата в Русе се повтаря всяка зима, когато те се чудят как да преживеят в студа. Освен по незаключени входове, полуразрушени сгради и бордеи някои клошари се залостват дори в гробницата на Захари Стоянов в Парка на възрожденците. Просто разбиват катинара, запушват дупки с парцали и поне стоят на сухо.

От години общинската управа се чуди как да реши проблема с неудачниците, които живеят на улицата. Засега при минусови температури ги прибират при пияниците и наркоманите в психодиспансера, но там явно няма място за всички. Недоумявам защо в Русе още няма обществен приют и кухня за бездомни, след като бяха осигурени евросредства по програми.

От “Социално подпомагане” тръгнаха да описват клошарите в регистър, но той едва ли ще им помогне да се почувстват като хора. Някои са свикнали с този мизерен начин на живот и не искат промяна. Бъркотията е толкова страшна, че да се чудиш какво може да се направи. Нали по отношението ни към изпадналите в беда хора се измерва цивилизоваността на една нация.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини