Закритите училища вече ще могат да се ползват и за "други дейности"

  • 15 януари 2016 14:38

  • 1324
  • 4
Закритите училища вече ще могат да се ползват и за "други дейности"
© Булфото

Със Закона за предучилищното и училищното образование за първи път се предвижда механизъм, който да разшири възможността имоти на закрити държавни и общински училища, детски градини и центрове за подкрепа да се използват не само за образователни, здравни, социални или хуманитарни дейности.

Това заяви министърът на образованието и науката Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент в парламента, предаде БТА.

За да се приложи обаче заложеното в новия училищен закон за сградите на закритите училища, е необходимо да бъдат изпълнени условията - в срок от две години да не е идентифицирана обществена потребност за използването на сградите за образователни, социални, здравни и хуманитарни дейности, но и да има положително становище на министъра на образованието и науката, изготвено въз основа на оценката на образователните потребности на общината, посочи министър Танев.

Той добави, че другото условие е населеното място да е с население под 5000 души.
Депутатът Манол Генов заяви, че поставя този въпрос, тъй като през последните десет години заради демографските проблеми страната ни "преживя вълна от закриване на училища по села и в по-малките градове". Общините не са в състояние за стопанисват тези необитаеми училищни сгради, добави депутатът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1324 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.01.24 | 08:40

3
Примерно- човека каза в скрит текст- може да ги напълним с тарамбуки от Африка. Там ще се плодят, множат, молят и получават помощи от българските граждани.

2016.01.24 | 08:40

4
От време на време трябва и да има се доставя по някое момиче за да си спазват обичаите като "тахаруш"- стара мюсюлманска традиция предавана от векове. Ценност все пак.
КОЙ

2016.01.24 | 08:40

2
КОЙ ''УМНИК''ТА СЛОЖИ НА ТОЗИ ПОСТ???
ВАЖНО!

2016.01.19 | 17:51

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини