Фандъкова: Столична община работи за развитието на библиотеките (видео)

  • 08 януари 2016 15:32

  • 1097
  • 0
Фандъкова: Столична община работи за развитието на библиотеките (видео)
© Булфото (архив)

Столична библиотека организира официалната церемония за награждаване на отличените в националната кампания с приза „Читател на годината 2015“, предаде репортер на Novini.bg.

На събитието присъстваха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която каза,че през 2015 г. Столичната библиотека е посетена от половин милион граждани. "Всички обичаме книгите и затова сме свидетели, че все повече библиотеки и читални се откриват в столицата", допълни тя. По думите й, Столична община работи за насърчаването на четенето, любовта към хубавата книга и най-вече за развитието на библиотеките.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова обясни, че обединението около любовта към книгите е изключително силен сигнал, който България изпраща към Европа и света. По думите й, Столична библиотека и регионалните библиотеки, обединени в тази кампания, показват как в България се чете и как читателите на годината на всяка една област "са водени от изконното българско любопитство и от онази наша жажда за знания, която същевременно се стреми да се справя с предизвикателствата и да бъде критична. За мен е много важно да се работи в посока всички библиотеки да бъдат дигитализирани", подчерта Габриел. "Европа поставя много силен акцент върху ученето през целия живот. С инициативи като „Читател на годината” хората показват, че ученето през целия живот е четене през целия живот ”, каза още тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1097 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини