Медицинският университет в Плевен започва курсове за кандидат-студенти

  • 06 януари 2016 10:16

  • 1578
  • 0
Медицинският университет в Плевен започва курсове за кандидат-студенти
©

Медицинският университет в Плевен започва подготвителни курсове за кандидат-студенти по биология и химия. Това съобщи за БТА експертът Велина Дукова. Обучението на млади хора, пожелали да следват медицина, ще бъде 10 поредни седмици в събота и неделя, като началото е на 9 януари от 9.00 ч. в сградата на Ректората.

Желаещите да кандидатстват "Медицина" могат да подадат заявления за записване на място или по електронен път до 8 януари. На сайта на висшето училище могат да намерят допълнителни указания. Занятията ще се водят от университетски преподаватели до 13 март - по 60 академични часа.

Цените остават непроменени - 320 лв. на курс или 640 лв. за двете дисциплини.

Учебното съдържание ще бъде в съответствие с програмите по биология и химия за кандидатстудентските изпити, съобразено с учебния материал от гимназиалния курс. Целта на тази подготовка е кандидатите да придобият качествени знания, за да могат да бъдат приети във висшето училище. Миналата година университетът прие рекорден брой студенти от страната и чужбина, благодарение и на предварителната подготовка на желаещите да имат специалност в сферата на медицинските науки.

Така висшето училище в Плевен се справи успешно в конкуренция с останалите медицински университети, в условия на задълбочаваща се демографска криза, коментира Дукова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини