Усложнена остава обстановката по пътищата заради снега (обновена)

  • 04 януари 2016 08:47

  • 3307
  • 7
Усложнена остава обстановката по пътищата заради снега (обновена)
© Булфото

Усложнена остава обстановката по пътищата у нас заради обилния снеговалеж в цялата страна от последните дни. От МВР призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Заради снега са въведени ограничения в различни части на страната, предаде Дарик.

Проходите „Върбишки”, „Златишки” и „Троянски” са затворени за всички превозни средства. През проходите „Петрохан” и „Предела” е забранено движението на МПС-та над 12 тона. През „Котленски”, „Твърдишки” и „Вратник” е забранено движението на камиони над 10 тона.

През проходите „Рожен“, „Превала“, „Печинско“ всички превозни средства трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. През „Пампорово“ преминаването също е задължително с вериги, а движението на превозните средства над 3,5 тона е спряно изцяло.

Намалена е видимостта поради мъгла до 50 м
в района на Гоце Делчев и Кладенец в област Плевен. До 100 м е видимостта в района на Котел и Нова Загора.

Първостепенната и второстепенната пътна мрежа в област Ловеч е почистена, съобщи областният управител на Ловеч Ирина Митева. В момента 68-те машини работят върху третостепенната. Снежната покривка е между 20 и 30 см, пътищата са проходими при зимни условия.

Обстановката в региона е усложнена, очакват се нови снеговалежи. Пътувайте внимателно и отговорно, призовават областният управител и директорът на Областното пътно управление инж. Георги Грозданов.

Движението по пътищата от републиканската пътна мрежа в област Сливен е при зимни условия. Пътните настилки са заснежени, обработени и продължават да се обработват, съобщи дежурният в Областно пътно управление Сливен.

45 машини чистят пътните настилки. Снежната покривка в планинската част е 25 см има образувани над метър преспи и снегонавявания. В равнинната част снежната покривка е 10 см.

Заради снегопочистването в област Ямбол е затворен пътя Калчево - Челник. Поради обилен снеговалеж е спряно движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по главния път, който свързва Кърджали с Русе.

Тази сутрин беше отменена забраната за движение на тежкотоварни камиони над 12 т в област Велико Търново, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура". Забраната остава в сила на територията на областите Габрово, Стара Загора и Хасково.

Възстановява се движението за камиони над 12 тона по пътя Русе-Бяла. Това съобщи директорът на Областното пътно управление в крайдунавския град Минчо Минчев. Пътят бе затворен за камиони снощи заради обилния снеговалеж и необходимостта от почистване. Минчев обясни, че до половин час движението ще бъде напълно освободено.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия, работят 54 снегопочистващи машини. Заместник-областният управител на Русе Явор Янчев информира, че няма населени места без ток и вода в региона. Обстановката на ГКПП "Дунав мост" е спокойна, като съоръжението е почистено. "Пътищата в община Русе са почистени и проходими при зимни условия", съобщи директорът на общинската дирекция "Управление при кризи" Спасимир Димитров. Той призова шофьорите да бъдат внимателни, тъй като са възможни заледявания по стръмните участъци. В Русе работят 21 снегопочистващи машини. От хидрометеорологичната станция в града информираха, че снежната покривка е девет сантиметра, а температурата на въздуха е минус 10,6 градуса.

В Разградска област всички пътища са проходими при зимни условия, съобщи дежурният в Областното пътно управление.
Няма затворени пътни участъци, както и въведени ограничения. Снежната покривка в областта е между 20 и 22 см. Пътните настилки се обработват и почистват от 44 снегопочистващи машини. Температурата в региона е в интервала от минус 12 до минус 9 градуса.
През нощта е оказана помощ на няколко закъсали автомобила по пътя Русе-Варна край разградското село Осенец.

Републиканските пътища в област Добрич са проходими при зимни условия със снежна покривка от 7 до 10 см, съобщи дежурният в Областното пътно управление. 16 машини почистват основните маршрути към Варна, Балчик, ГКПП Кардам, Силистра, черноморския комплекс "Албена" и други.

Няма затворени пътища в Силистренско, където вали слаб сняг, показва справка от Областното пътно управление. Пътищата са заснежени и заледени. Дебелината на снежната покривка е между 4 и 5 сантиметра. Работят 16 почистващи и опесъчаващи машини. Температурата е минус 11 градуса.

Пътищата в Кюстендилска област са проходими при зимни условия, съобщиха от Областното пътно управление. Пътните настилки са заснежени и хлъзгави. Около 20 машини на пътноподдържащите фирми са ангажирани със снегопочистване и опесъчаване на републиканската пътна мрежа. Пътните настилки се третират със смеси против заледяване. Продължава обработката на участъци от автомагистрала "Струма" и главен път Е-79. Почистват се пътищата Кюстендил - София и Кюстендил - Дупница. Насочена е техника към високопланинската община Трекляно, както и в Осоговска планина. Няма постъпвали сигнали за закъсали автомобили, не са налагани временни ограничения за движението на моторни превозни средства.

По магистрала „Хемус” е ограничено движението на превозни средства над 12 тона в участъка от Варна до Белокопитово само в посока Варна - София.

Времето над страната е облачно. Пътните настилки в цялата страна са предимно мокри, заснежени, заскрежени, обработени и опесъчени.

Слаб до умерен вятър духа в област Бургас, Враца, Добрич, Смолян, Търговище, Шумен, Хасково, Ямбол. Снежната покривка е между 5 до 25 см.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3307 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.01.04 | 16:22

7
Винетки те били скъпи,ами те са капка в морето..Машините за чистене са стари и недостатъчни,трябват още машини.Прохода Шипка е УЖАС--Кога ще стани тунела или пак обещания винаги предизборни
vankata1002

2016.01.04 | 12:32

6
Ами затворете всички пътища и няма да имате проблеми като не можете да ги почистете и ще ги отворите на пролет като се стопи снега
1234

2016.01.04 | 12:20

5
xa xa xa zimata pak ni iznenada sigorno ste si mislili che sled dekemvri shte doide mai da da ama ne qnuari e i pak sme nepodgotvinii takava uprava imame a iskat vinetki trqbva da se linchuvat vsichki ot narodnoto sabranie nachelo s li8lqna i boiko .!.
KUR ZA BOIKO IBRIKA-SMURT

2016.01.04 | 12:19

4
kurvite ot grob ni6to dobro ne pravqt 3a naroda ,a samo ograbvat i vsizko susipvat-vci4kooooo
Лилето

2016.01.04 | 12:00

3
Тва пък въобще не е вярно - според софтуера има оранжев код-заради жегите..

2016.01.04 | 11:48

2
Е,стига де ! Лиляна да не е слънце ,да огрее навсякъде !Тя си огрява само БОКО !
Pokerstar

2016.01.04 | 10:37

1
50 $ безплатен Pokerstars истински пари Не е необходим депозит в тази връзка: goo.gl/A4ouZu

Добави коментар

Водещи новини