Снежен кошмар и катастрофи при следпразничното прибиране

  • 04 януари 2016 06:31

  • 2838
  • 6
Снежен кошмар и катастрофи при следпразничното прибиране
© Булфото

Сигнали за непочистени пътища, включително и участъци от магистралите, подаваха участници в голямото следпразнично пътуване, съобщава Нова телевизия. Основно недоволството беше от обработката на магистрала „Тракия".

В района на Бургас едно от платната беше силно заснежено. Колони от автомобили се образуваха по пътя Варна - София на АМ „Хемус". Не липсваха и катастрофи.

Шефът на АПИ апелира към шофьорите за по-здрави нерви. Двете ленти към София при Ябланица също бяха задръстени от автомобили. Проблеми имаше и по пътя Враца - София. Пътуващи се оплакваха, че тежкотоварните автомобили не били спрени от движение преди обяд и блокирали движението в двете посоки.

Колони от коли и непочистен сняг имаше и на пътищата Севлиево - Ловеч, Карлово - София и Подбалканския път. Недоволни шофьори имаше и от състоянието на магистралите „Марица" и „Люлин". Десетки катастрофи станаха в отсечката на АМ „Тракия" между Стара Загора и Чирпан заради непочистен сняг. При инцидентите са пострадали двама души.

От регионалното министерство обясниха, че проблемите идват от засиления трафик, съчетан с обилен снеговалеж. Проблеми имаше и в цялата Бургаска област. Заради шофиране с несъобразена скорост и с летни гуми в района станаха няколко пътни инцидента. Джип увисна над пропаст след катастрофа. На влизане в София обстановката е зимна, но главните пътища са почистени. 240 патрула на полицията помагат за справянето със зимната обстановка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2838 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.01.04 | 13:35

6
Шефът на АПИ апелира към шофьорите за по-здрави нерви to niama losho ama s tia ceni na vinetkite a da niama nishto nasreshta ....mai nervi ne ostanaha

2016.01.04 | 13:35

5
Какъв кошмар? То няма и 10-15 сантиметра сняг... Не е виновен снега, а неопитните и неграмотни шофьори с които е пълна тази държава.

2016.01.04 | 13:35

4
не може да бъде
vankata1002

2016.01.04 | 13:35

3
Пак си ги преизбирайте тези управляващи скъпи съграждани. Пак си мълчете. Пак си ги псувайте зад телевизора. А те пак ще си ви правят на маймуни и олигофрени.
Све

2016.01.04 | 13:35

1
Ама колко сте прости всички!!! Не ви е виновен нито Бойко, нито шефа на АПИ. Срещу природата не се "рита", не разбрахте ли с тъпите селски глави че не се тръгва в последния момент. Не само ! Като нямате пари за коли, не купувате такива на по 20 год. И вместо да пиете и пушите, защо с парите си купите нови гуми??? Все някой друг ви е виновен
azzzzzz

2016.01.04 | 13:35

2
Разбира се драги ми Овчи мозък на квадрат,то само в България всяка година има зима,никой не е казал ,че не е нормално да вали сняг,нормално е да вали и когато плащаме вече най-скъпата винетка в ЕС то поне малко асфалтец да видим.Но разбирам те напълно,в другите държави гражданите не пушат,не пият,но и най-важното - не гласуват за ГЕРБ,а пътищата са им чисти ,не защото папата ги е галил по главата,а защото не са забравили как да "ритат" срещу естествената природа на политиците-крадлива и лъжлива.

Добави коментар

Водещи новини