Курбан за по-малко жертви от катастрофи раздават на пътя Пловдив - Смолян

  • 28 декември 2015 11:58

  • 1441
  • 0
Курбан за по-малко жертви от катастрофи раздават на пътя Пловдив - Смолян
© Булфото

Курбан за по-малко жертви от катастрофи ще бъде раздаден на главния път Пловдив - Смолян, на разклона за чепеларското село Забърдо, съобщи пред Радио "Фокус" - Пловдив игуменът на Бачковския манастир архимандрит Симон.

От манастира са осигурили и 1000 икони с образа на чудотворната икона на Света Богородица, които са осветени. Иконите са малки и залепващи се. Те ще бъдат раздавани на водачите на МПС, с цел да ги предпазват от произшествия и да ги вразумяват по пътищата, каза отец Симон.

По информация на МВР около 70 души са убити по този път за година и около 900 са ранени, отбеляза игуменът. Под манастира също станаха няколко тежки инцидента - при Нареченски бани в реката се хвърли мъж, а миналата година на 8 декември отново в реката загинаха студенти.

Курбанът ще се раздава от архимандрит Висарион - архиерейски наместник на Смолянска духовна околия, и архимандрит Симон, с благословията на пловдивския митрополит Николай. В момента свещениците и кметът на Забърдо са на пътя. Раздаването на курбана ще започне всеки момент.

Последвайте канала на

1441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини