Спират ТИР-овете по основните пътища в страната

  • 27 декември 2015 07:53

  • 968
  • 2
Спират ТИР-овете по основните пътища в страната
© Булфото

Днес от 14.00 до 20.00 часа се ограничава движението на товарните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоварените пътни направления.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия”, „Хемус“ и „Струма” и главен път Е-79 София-Кулата. Пътните полицаи предупреждават, че е необходимо шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на полицията, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението на движение за камионите ще е в сила за автомагистралите, за пътищата Видин-Ботевград, Благоевград-ГКПП „Кулата“, в. „Коритна“-Велико Търново-Шумен, Русе-Велико Търново, ГКПП „Калотина“-ГКПП „Капитан Андреево“, Дуранкулак-Варна-Бургас, Околовръстен път София, Симитли-Гоце Делчев, Пловдив-Смолян и Бургас-Царево.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
968 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2015.12.27 | 16:16

1
Забранете, ТИР-овете, за големите товари има ЖП-товарни превози. Заради ТИР-овете днес нямаме пътища и имаме винетки. ТИР-овете унищожават пътищата. Заради тях, всяка година ремонтираме пътища, включително и (новите).
Стоян

2015.12.27 | 16:16

2
Еми да ги забранят тогава тези тирове бре FM. Да ги няма въобще, това ли искаш. Тогава няма да има винетки и няма да има въобще катастрофи.

Добави коментар

Водещи новини