Ген. Василев: Задължително трябва да се въведе обучение как да действаме при терористични атаки (вид

  • 03 декември 2015 08:15

  • 1976
  • 4
Ген. Василев: Задължително трябва да се въведе обучение как да действаме при терористични атаки (вид
©

Хаосът на летището се допусна от няколко фактора. Първо самите летищни власти. После бомбаджиите от ДОТИ, които трябваше да обявят, че има рискова ситуация, а не да разясняват дали има устройство или не. Вие журналистите също допринесохте за ситуацията.

Това каза в сутрешния блок на БНТ ген. Васил Василев, бивш директор на Национална служба "Полиция". Видях някои недопустими неща по телевизията. На място, на което може да има бомба, се разхождаха хора с телефони, пушеха цигари, стояха много близко. Това не трябва да се случва. Охранителите трябваше да отцепят района по-добре. Задължително трябва да се обърне внимание на хората, които са паркирали буса. Те са влезли отТурция, а няколко часа по-късно там имаше взрив. Трябва задължително да се направи анализ, да се свържем с партньорски служби и да се проведе разследване, категоричен беше той.

Тази война, която започна с тероризма, няма да свърши в понеделник или вторник. Това е война, която не се води на фронтовата линия. Задължително е да се въведе програма за обучение на населението. Трябва да знаем какво да правим при евентуалното виждане на съмнителни пакети и вещи. Трябва да знаем какво да правим, ако вече е извършен евентуален терористичен акт. Охраните в училищата и детските градини също трябва да бъдат много добре подготвени, защото децата са рискови цели за терористите. Целта на терористите е да всяват страх. Влезе ли веднъж този страх в нашите сърца, трудно ще излезе, обясни ген. Василев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1976 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.12.04 | 10:54

4
А защо БОКО е за джихадистите !Така си мисли ,че ще го подминат ли?
К

2015.12.04 | 10:52

3
ТОЗ ПЛУЖЕК СКОРО НЕ БЕШЕ СЕ ПОКАЗВАЛ.
ДДС

2015.12.04 | 10:52

2
Не е правилно и полезно за обществото когато счетоводители като теб дават съвети по теми които не са им ясни

2015.12.04 | 10:52

1
АМИ ЗАЩО ПРЕМАХНАХТЕ КАЗАРМАТА ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини