Искри в ефира заради горичката на Витоша, Блъсков се скара с еколог

  • 13 ноември 2015 07:55

  • 2555
  • 4
Искри в ефира заради горичката на Витоша, Блъсков се скара с еколог
©

Кой нарече природозащитниците „зелена кал” и унищожава ли се гората на Витоша коментираха журналистът и издател Петьо Блъсков и алпиниста Боян Петров в ефира на БТВ.

"Аз се качих вчера на Витоша и видях, че няма изсичане на гора. Там няма гора, има някакви фиданки, има саморасляци. Това е по думи на лесничея. Не може да се лъже толкова нагло", посочи Блъсков.

"Аз също отидох на място и видях, че дръвчетата ги няма. Всяко нещо, което е посадено се казва насъждение", заяви Боян Петров. Това е организирано мероприятие и ще има хора, които ще понесат отговорност за тези действия, категоричен бе той. По думите на еколога вече има уволнения по казуса.

"Цялата история е една голяма лъжа - има документ на фирма, която е трябвало да  изчисти района, но не е имала нужната техника и затова е ела хора и машини. Тук е написана лъжата, че са изсечени 20 декара гора. Като вадиш корени не може да не мръднеш морената, стига глупости, скара се Блъсков на опонента си.

Чу се и аргументът, че в природен парк и не бива да се посяга на природата. Тук Блъсков призова да се накаже виновният, а не пак "кака Пена да го отнесе". Той заподозря, че съмишлениците на протеста стоят в основата и на протеста срещу новите цени на винетките. "С лъжи и инсинуации няма да помогнете на природата".

"Във вашите вестници премълчавате истината. Според закона унищожаването на подраст също е престъпление", контрира го Петров.

"Вие ще ме накарате да отида да преброя фиданките, за да ви докажа, че там не е имало гора. Зелените лъжи стават много и го правите, за да окъсее мандатът на някой", посочи Блъсков. "Поканете лесничеите на място, за да чуете какво те ще ви кажат", обърна се и към водещия.

"Вие нямате данни, отнякъде сте изсмукали информация и сега заблуждавате. От Министерство на земеделието си посипаха главите с пепел и признаха, че има нарушение. За нас е повече от очевидно, че се прави разширение на ски пистата", коментира екологът. Тук Блъсков го попита: "Вие като знаете, че там има писта, защо си садите фиданките на нея? Какво лоши има да направиш писта?

"Няма разрешение за нея", заяви Боян Петров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2555 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.11.15 | 08:26

4
И двамата са прави,единия че не е имало разрешение,а втория,че напоследък се взимат решения за да се злепостави ГЕРБ и правителството.
Novinarkata

2015.11.15 | 08:26

3
природен парк е, но не бива да се пренебрегва, че там редовно се разхождат хора и е по-важна тяхната безопастност, а не младите фиданки
Павел

2015.11.14 | 00:49

2
То правителството си е достатъчно злепоставено !! А този г-н Блъсков как си мисли че се появява гората ??? Един 50+ годишен бор или каквото и да било друго дърво не е станало такова за 1 ден , всички са били фиданки някога . В ПРИФОДЕН ПАРК Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ СТРОЙ И СЕЧЕ БЕЗРАЗБОРНО КАКВОТО И ДА Е !!! .
1

2015.11.14 | 00:48

1
Блъсков е ПРОСТАК със самочуствие без покритие

Добави коментар

Водещи новини