Директорът на театъра във Велико Търново подаде оставка под натиск на стачкуващи

  • 10 ноември 2015 19:28

  • 1045
  • 0
Директорът на театъра във Велико Търново подаде оставка под натиск на стачкуващи
© teatarvtarnovo.com

Христофор Йонов подаде оставка като директор на МДТ "Констатин Кисимов", съобщиха от пресцентъра на културната институция. Тя идва след ефективна стачка на актьорите, които смятат, че Йонов е виновен за натрупаните задължения от над 630 000 лв. задължения и финансовия колапс на театъра.

В придружаващото писмо до министъра на културата Йонов от своя страна обвини театралите, че от 22 октомври малка част от състава на театъра, начело с местните председатели на СБМДТ и САБ са в ефективни стачни действия като системно провалят спектакли, връщат зрители, пречат на мнозинството от колегите си да извършват служебните си задължения и с действията си спомагат за допълнително влошаване на финансовото състояние на театъра.

"Смятам, че стачните действия в МДТ са водени основно от лични мотиви и основната цел на синдикатите от встъпването ми в длъжност е не да подпомагат дейността на институцията, а да обслужват личните интереси на водачите им, кадруват и затрудняват дейността ми като директор. Смятам, че Министерство на културата трябва да заема твърда позиция на страната на директорите на подчинените си културни институции, за да могат те да упражняват пълноценно правомощията си", посочва Йонов в писмото си.

Последвайте канала на

1045 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини