До сряда става ясно с колко ще се увеличат пенсиите догодина

  • 07 ноември 2011 15:42

  • 3155
  • 3
До сряда става ясно с колко ще се увеличат пенсиите догодина
© Булфото

На днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи е дал някои разяснения на синдикати и работодатели.

Самият министър не говори пред журналистите, затова неговите думи предадоха участниците в съвета.

Божидар Данев от Българската стопанска камара потвърди, че от 2012 г. с 2 години се увеличава единствено стажът за военни и полицаи.

"Единственото нещо, което е твърдо внесъл - увеличаване с две години възрастта на рано пенсиониращите се, които са служителите на МВР, министерство на отбраната и министерство на правосъдието. Това е неговото предложение с две години - от 25 на 27 години, да", заяви Данев.

До сряда правителството ще е готово с разчетите си за увеличение на пенсиите през следващата година, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров след заседанието на Тристранния съвет.

"До сряда, каза министър Дянков, ще бъде готово правителството с тяхното предложение за увеличение на пенсиите. Нашето предложение е известно - от първи юли десет процента увеличение на всички пенсии, за което ние сме направили разчет, на нетна основа ще струва 347 милиона лева, които да бъдат осигурени за сметка на повечето приходи, които ние сме видели. Много ясно чухме, просто исках да го декларираме пред всички, че той не е правил предложение нито гласно, нито устно, нито мислено, нито каквото и да било за увеличение на пенсионната възраст от догодина с една година. Няма такова предложение от министър Дянков", заяви Димитров.

Работниците, хванати да работят без трудов договор, ще бъдат глобявани. Размерът на глобата ще зависи от невнесените за 3 месеца назад осигуровки на лицето - обясни вицепрезидентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов.

"На база на минималния осигурителен доход, на който е заварено да работи лицето, за срок от три месеца и събраните пари да отидат да му заверат осигурителните партиди", каза Манолов.

Според президента на "Подкрепа" Константин Тренчев, днес Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи е обяснил, че Държавният резерв няма да се закрива, а ще се преструктурира

"Ще се прави някакво преструктуриране, горивата ще правят специална агенция, защото така е според европейската директива, палатки, незнам си какво при природни бедствия са към Министерството, примерно, на отбраната, част от дейността пък е в Министерството на вътрешните работи. Изобщо някак си термина "закривам" се оказа, че не е съвсем коректен и по-скоро следва да се говори за преструктуриране", заяви Тренчев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3155 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тъпанари

2011.11.14 | 17:46

3
абе направете така че направо работниците да плащат на работодателите че са ги наели на работа
Гого

2011.11.07 | 20:49

2
Че то във момента на някои места е така даже и заплатите не си искат от половин година щото са много високи!!!
1

2011.11.07 | 19:49

1
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - - ЗАКУПИ ЛЮБИМАТА ФУТБОЛНА ФЛАНЕЛКА - сезон 2011/2012!!! БЪРЗО И ЛЕСНО С ЕДНО ВЛИЗАНЕ В САЙТА !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини